5 consells per al manteniment dels injectors del teu cotxe

Dijous, 22 de Febrer del 2018
Consells

Un bon manteniment del sistema d’injecció evitarà que l’haguem de substituir la resta de la vida útil del nostre vehicle.

Manteniment dels injectors

Els injectors són els encarregats de subministrar el combustible necessari al conducte d’admissió del vehicle perquè el carburant es distribueixi de manera homogènia i a la pressió necessària, sense degotejos. Se situen a la part superior dels cilindres perquè la injecció del combustible sigui l’adequada.

Mantenir-los en bon estat és la millor manera d’evitar haver de substituir-los. Per això, et donem cinc consells per al seu manteniment:

  • 1. Neteja els injectors amb additius químics. De fet, moltes marques de combustible ja fan servir aquest tipus d’additius en la seva composició, perquè ajuden a eliminar les impureses que puguin contaminar els injectors, protegint el sistema d’injecció en general.
  • 2. Canvia el filtre de combustible. Sempre incidim en la importància de canviar els filtres quan toca, però aquí et donem una altra raó de pes: un bon filtre de combustible no deixarà passar les partícules, amb la qual cosa el carburant que arribi al sistema d’injecció estarà sempre net. I és molt més barat canviar el filtre de combustible que no pas els injectors.
  • 3. Ull amb les revolucions. Un motor revolucionat augmenta la carbonissa, la qual cosa provoca un desgast del sistema d’injecció.
  • 4. Mantén els injectors nets. És important netejar-los si detectem que no funcionen de manera correcta o notem estrebades quan accelerem o desaccelerem. També es recomana netejar-los a partir dels 100.000 km si és la primera vegada, o a partir dels 50.000 km les vegades posteriors. 
  • 5. No circulis en reserva. Això pot provocar que es formin pòsits i s’embossin els injectors. 

Quines averies poden afectar els injectors?

Hi ha dos tipus d’avaries comunes:

  • 1. Fuga del combustible. Es produeix una fuga a les canonades del sistema d’injecció. Es detecta gràcies a l’olor del combustible.
  • 2. Existència de carbonissa. Això provoca que el combustible no surti polvoritzat, la qual cos propicia el degoteig  i, per tant, que la combustió no sigui la correcta i generi una errada al motor. La millor manera de detectar-ho és fixant-nos en el fum que desprèn el tub d’escapament; si és negre, és que alguna cosa falla.

Actualment, els injectors de la majoria de vehicles són elèctrics. Per això, a RODI MOTOR SERVICES tenim les màquines de diagnosis amb el programari adequat per poder esbrinar el tipus d’avaria que pateix el sistema d’injecció del teu vehicle. 
 

PUJA