El teu cotxe a punt per Nadal

Divendres, 22 de Desembre del 2017
Consells

Les vacances de Nadal són una època de desplaçaments amb cotxe. Dinars, sopars, visites a familiars i amics... Per això, i per moltes altres raons més, és molt important que tinguis el cotxe a punt.

Consells posada a punt del cotxe nadal


Segons la Direcció General de Trànsit (DGT), durant l’època nadalenca del 2016 es van produir més de 16 milions de desplaçaments. Malauradament, també és una de les èpoques en què hi ha més accidents. Una manera d’evitar-ho és tenir en compte tots els elements del cotxe i revisar-los abans de fer un viatge, tant si és llarg com curt. A més a més, també cal tenir en compte altres aspectes, com ara la conducció amb neu o el fet de viatjar amb nens. 

Els cinc punts que has de revisar

El vehicle ha d’estar en perfectes condicions, però hi ha cinc elements als quals cal prestar-los una cura especial abans de marxar de vacances: 

  • 1. Revisa els nivells dels líquids. Els líquids són elements que mai no pots deixar córrer. A l’hivern, el fred pot provocar que l’oli es torni més dens i que augmenti la viscositat. Un altre líquid que has de tenir controlat és el refrigerant, ja que així evitaràs que la temperatura del motor es vegi afectada. 
  • 2. Tingues cura de la bateria. La bateria és una de les peces que més pateixen amb les baixades de temperatura. Si no vols que et deixi a l’estacada, revisa-la abans de sortir i comprova que està en perfecte estat. 
  • 3. Compte amb el sistema de frenada. La distància de frenada augmenta si hi ha gel o si la carretera està mullada. Revisar el sistema de frenada (que inclou els discos, les pastilles i el líquid) és primordial per a la posada a punt del vehicle.  
  • 4. Il·lumina’t. El Nadal és una època de llums i de colors. No oblidis comprovar que tots els llums del cotxe funcionen correctament: a l’hivern, hi ha menys hores de llum i segurament molts cops hauràs de conduir de nit. Tampoc és sobrer portar un joc de llums de recanvi a sobre. 
  • 5. Abans que res, ben net. Neva? Plou? No hi veus bé? Malament rai. Perquè la teva visibilitat sigui òptima, les escombretes eixugaparabrises han de netejar bé. Comprova’n el desgast abans de sortir i, si cal, canvia-les per unes de noves. 

Tres consells per a la conducció amb neu

L’asfalt relliscós, la mala visibilitat o els problemes per controlar el vehicle per culpa de les ràfegues de vent o de la neu són només tres situacions amb les quals ens podem trobar si viatgem durant l’hivern. Si vols oblidar-te de problemes, et donem tres consells per evitar ensurts:

  • Evita els cops de volant. Els girs bruscos podrien fer-nos perdre el control del vehicle, sobretot als revolts. Mantingues el volant amb fermesa i així també evitaràs el derrapatge. 
  • Equipa el cotxe amb pneumàtics d’hivern. Anar ben calçat és fonamental. Amb els pneumàtics d’hivern, podràs oblidar-te de les cadenes, a més de garantir-te una òptima adherència i una distància de frenada segura.
  • Compte amb el fre. Frena amb delicadesa; si has de frenar el cotxe, millor no fer-ho de manera brusca i evitar prémer el pedal a fons. Les rodes podrien bloquejar-se i les probabilitats de perdre el control del cotxe augmenten.

I si viatges amb els més petits...

Viatjar amb nens de vegades pot ser una mica «desesperant»: estar pendent d’ells, anar amb compte perquè no es maregin... Per evitar problemes d’aquest tipus, el millor és optar per una tàctica de distracció: joguines, cançons o inclús una pel·lícula. Qualsevol opció és bona per mantenir-los distrets i assegurar que el viatge se’ls fa una miqueta més curt.

I, per descomptat, no oblidis mai comprovar i ajustar els sistemes de retenció infantil pertinents.  

Recomanacions RODI MOTOR SERVICES

Abans de sortir de casa, fes un cop d’ull a la predicció meteorològica; és important que vagis preparat depenent del temps que faci. No és el mateix conduir sota una tempesta d’aigua o de neu, que fer-ho amb gel, sol o vent, per exemple. 

També has de tenir en compte els temps: les presses no són gens bones. Planifica’t per arribar a la teva destinació a l’hora que t’agradaria per evitar haver de córrer més del compte. 
 

PUJA