ET TRUQUEM GRATIS
X
HORARI DE DILLUNS A DIVENDRES
DE 9 H A 20 H
DISSABTE DE 9 H A 13 H

 
Accepto rebre informació comercial
checkbox

Accepto la llei de protecció de dades
checkbox
TRUCA'M

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES DE RODI
Finalitats:Contactar telefònicament. Legitimació: Consentiment. Destinataris: No estan previstes cessions de dade. Drets: Pot retirar el seu consentiment a qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets en atencionalcliente@rodi.es. Informació addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç de Política de Privacidad.

Correo de confirmación
X

S'ha enviat un correu de confirmació

Si us plau, fes click a l'enllaç que apareix al correu per verificar el correu electrònic.
CAT  /   ESP
 
 
 
 

LECTURA DEL PNEUMÀTIC


COM ES LLEGEIX UN PNEUMÀTIC?

Entendre la informació que apareix en el flanc d'un pneumàtic resulta molt útil per saber quina mesura ha de tenir la roda que vols muntar, així com conèixer les seves limitacions, a més d'indicar altres dades d'interès, com la seva data de fabricació.


  • Ample. L'amplada del pneumàtic és la mesura en mm de flanc a flanc.
  • Perfil. Relació entre la secció transversal del pneumàtic i la seva amplada expressat en percentatge.
  • Estructura. Tipus d'estructura del nostre pneumàtic. En l'actualitat, tots els pneumàtics són radials (R).
  • Diàmetre. Alçada de la llanda en polzades
  • Índex de càrrega. Indicador que ens diu quin pes màxim en kg pot suportar el pneumàtic. És important que sàpigues que l'índex de càrrega pot ser igual o superior al que indiqui la fitxa tècnica del fabricant. Tot i així, però, està prohibit muntar un pneumàtic amb un índex de càrrega inferior al recomanat, ja que el pneumàtic patirà molt més pel pes del vehicle i es degradarà abans, a més de posar la nostra seguretat en perill.
  • Índex de velocitat. Velocitat màxima que pot assolir el pneumàtic. Està prohibit muntar uns pneumàtics amb un índex de velocitat inferior, així que amb compte quan vagis a canviar-los. Pensa que, si porta aquesta nomenclatura en concret, és per a indicar que els pneumàtics que has de muntar s'escalfen menys i, per tant, rendeixen molt millor segons la velocitat és més gran.
  • DOT. Data de fabricació expressada en quatre xifres (les dues primeres corresponen a l'any, les dues segones corresponen al nombre de la setmana), i referència del fabricant (opcional).

COMPARTIR EN

MARC MÁRQUEZ TE RECOMIENDA
El líquido refrigerante está compuesto por etilenglicol. Sirve para refrigerar el motor y protegerlo de las temperaturas extremas para mantener una temperatura de funcionamiento óptima.
TAMBÉ ET POT INTERESSAR ...
10 Consells pel Manteniment dels Pnuemàtics del teu Cotxe
El manteniment correcte dels teus pneumàtics és clau per garantir la teva seguretat, confort i mobilitat. El desgast, la pressió o un equilibratge precís són aspectes que cal tenir en compte per a un millor rendiment dels pneumàtics.
Com llegir les lletres d'un Pneumàtic
Segur que més d'un cop has escoltat els termes «índex de càrrega» o «perfil del pneumàtic». Saps, però, què signifiquen? Sabries interpretar-los correctament?