5 Aspectes per a la posada a punt del teu Cotxe abans de vacances

Arriba la calor i arriben les vacances. Durant aquest període, tothom fa algun trajecte —més llarg o més curt— i també és quan hi ha més desplaçaments.

Per això és tan important tenir el vehicle en perfectes condicions, per poder concentrar-nos en la conducció i arribar a la nostra destinació sense cap contratemps.

Si no vols que res t’espatlli les vacances, tingues en compte aquests cinc aspectes a l’hora de tenir el cotxe a punt.

1. EL TRIANGLE DE SEGURETAT

Pneumàtics, amortidors i frens. Si no tens aquests tres elements en perfectes condicions, et pot passar el mateix que els passa als que entren al triangle de les Bermudes; és a dir, que estigues perdut.

Aquests tres elements estan estretament relacionats entre si i el funcionament de l’un incideix sobre l’altre; per això és molt important tenir-los ben controlats.

2. ELS NIVELLS

Líquid refrigerant, líquid eixugaparabrises… Els tens tots controlats?

Tots els líquids han d’estar al nivell indicat. Assegura’t també que cap d’ells té fuites. Si tens pendent una revisió, avança-la. Val més curar-se en salut!

3. LA BATERIA 

Sense la en bon estat, no arribaràs gaire lluny. Has de verificar que no hi ha cap risc de fuita, que els borns estan nets i, sobretot, tot i que pugui semblar una ximpleria, que estigui ben carregada!

4. ELS LLUMS

Veure-hi bé és fonamental i això no és cap secret. Comprova que tots els llums funcionin correctament, fins i tot els de la boira. Mai se sap! 

5. RODI, EL TEU TALLER DE CONFIANÇA

Abans de marxar de vacances, seria convenient passar pel taller. T’animem a anar al teu perquè puguem revisar a fons el teu cotxe i assegurar-nos que tot està en ordre. Recorda que si no passes la del vehicle quan toca o no en fas un manteniment correcte, hi poden aparèixer avaries que podrien suposar una despesa innecessària.