Preguntes freqüents

+ Els teus pneumàtics

1. Quan he canviar els meus pneumàtics?

Hi ha diferents motius que indiquen quan has de canviar els teus pneumàtics: estat del dibuix, desgast, imperfeccions en la goma, etc. Recorda que la profunditat mínima perquè un pneumàtic segueixi mantenint la seva capacitat d'adherència és major a 2 mm.

2. Com puc saber les mesures dels meus pneumàtics?

Trobaràs tota la informació que necessitis al lateral del pneumàtic, encara que sempre verificant amb la fitxa tècnica del teu vehicle.

3. Com es llegeix un pneumàtic?

Posem un exemple de mesura de pneumàtic: 205/55 R16 91 V El valor que correspon al 205 és l'amplada de la roda en mm; el 55, representa l'altura, un percentatge que pren com a referència l'altura de la roda; la lletra R vol dir que el pneumàtic està fabricat de forma radial; el 16 fa referència a la mesura de la llanda; i el 91 V fa referència a la velocitat màxima i a un índex relacionat amb el pes que pot suportar aquest pneumàtic.

4. Què és l'ecotaxa?

L'ecotaxa és un impost ecològic que, per llei, ha de pagar el client quan munta els pneumàtics nous. Dóna resposta a la necessitat del tractament dels pneumàtics que estan fora d'ús.

5. Què són els pneumàtics All Seasons o 4 estacions?

Els pneumàtics All Seasons o 4 estacions, anomenats també pneumàtics per a totes les estacions, són un tipus de pneumàtics molt versàtils homologats per circular durant tot l'any, tant en els mesos d'estiu com a l'època d'hivern, gràcies al compost de la seva goma ia les seves propietats. Si fas servir pneumàtics All Seaons, podràs prescindir de cadenes

6. Què és l'Assegurança de l'Pneumàtic de Rodi?

Amb l'assegurança del pneumàtic de Rodi, podràs oblidar-te d'invertir en punxades durant tot un any. En cas que la punxada sigui irreparable, només hauràs d'abonar la diferència del seu import depenent del desgast del mateix.

7. Per què és important l'equilibrat dels pneumàtics?

Sempre que li facis un canvi de pneumàtics al teu vehicle o hagis de tornar a muntar-los després d'alguna tasca mecànica, hauràs equilibrar-los. A més, també hauràs de passar pel procés d'equilibrat si els teus pneumàtics pateixen un desgast anòmal o notes que pateixen després d'un bordillazo. Aquest procés és important perquè permet corregir les vibracions.

8. Què és la permutació?

Les rodes no es gasten igual. Depèn de la tracció. Meitat de vida del pneumàtic, passant les de davant a enrere i les de darrere, davant. No sempre es pot permutar. Valorar per un professional.

+ Canvi d'oli

1. Què inclouen les Revisions Rodi?

Les revisions Rodi sempre impliquen un canvi d'oli en el teu vehicle, fins a 5 litres d'oli i la mà d'obra, encara que depenent del pla de manteniment que escullis, també substituirem el filtre d'oli, d'aire i fins i tot d'habitacle del teu cotxe. A més, totes les revisions Rodi inclouen una revisió ocular dels 30 punts de seguretat i un reset dels testimonis lluminosos que, anteriorment, ens hauran indicat si alguna cosa va malament en el teu vehicle

2. Què és la Revisió Oficial?

Si esculls la Revisió Oficial, revisarem tots els punts que indica el fabricant del teu vehicle, com en les revisions que es realitzen en els concessionaris oficials. D'aquesta manera, podrem saber quines tasques de manteniment realitzar-li al teu cotxe o quines peces hem de substituir, per exemple.

3. Per què he de canviar l'oli del meu vehicle?

És molt important saber quan has de canviar l'oli del teu cotxe. La funció de l'oli per a motor és lubricar i protegir-lo, i controlar l'augment de temperatura que pateix cada vegada que ho posem en marxa, evitant així el seu desgast.

4. Quan he canviar l'oli del meu vehicle?

Depèn del model, marca i any de fabricació del vehicle, però també intervenen altres factors, com la climatologia o la forma de conducció que li donem al nostre cotxe. De tota manera, es recomana canviar l'oli cada 15.000 o 20.000 quilòmetres, (tot i que es recomana que els cotxes fabricats abans de l'any 2000 ho facin cada7.500 o 10.000), sempre en funció del vehicle i del que recomani el fabricant.

5. Com sé quin tipus d'oli porta el meu cotxe?

Acosta't al teu centre RODI més proper o truca a 900 922 922 i et direm quin és l'oli específic per al teu vehicle.

6. Per què és tan important canviar el filtre d'oli?

La funció del filtre d'oli consisteix a mantenir el circuit de lubricació protegit de residus, allargant així la vida del nostre motor. per tant, es converteix en un dels elements més importants del sistema del vehicle. La seva vida útil ronda els 10.000 quilòmetres, però, com sempre, hem de seguir les indicacions del fabricant. El més aconsellable és substituir cada vegada que realitzem un canvi d'oli.

+ Frens

1. Quins elements formen el sistema de frenada?

El sistema de frenada de tot vehicle sol estar compost per tres elements fonamentals que garanteixen el seu correcte funcionament: els discos, les pastilles i el líquid de frens.

2. Per què he de canviar les pastilles de fre?

Les pastilles de fre pateixen un desgast cada vegada que frenes. La rapidesa amb què es desgasten depèn, en gran part, de la forma de conduir de cada un. Has de tenir en compte que les pastilles de frens són un element de seguretat per al vehicle; portar-les en mal estat pot provocar un accident.

3. Per què he de canviar els discos de fre?

No hi ha un interval exacte, ja que depèn del tipus de conducció de cada un i del tipus de via per la qual conduïm. No obstant això, si sents sorolls estranys a l'hora de trepitjar el fre o el tacte del pedal respon de forma anormal, hauries de passar pel teu taller Rodi perquè revisem els discos de fre del teu cotxe.

4. Per què he de canviar el líquid de frens?

El líquid de frens és un líquid hidràulic que fa possible la transmissió de la força exercida sobre el pedal de fre a les pinces de tren de rodatge del nostre vehicle. Es recomana canviar-lo cada 40.000km o cada dos anys, sempre seguint les especificacions del fabricant.

+ Bateries

1. Com sé quan he de canviar la bateria del meu cotxe?

Els testimonis lluminosos, fallades en els sistemes que s'alimenten de la bateria (com els llums o l'aire condicionat), o una petita inspecció visual poden ajudar-nos a saber quan ha arribat l'hora de canviar la bateria del nostre cotxe. La vida útil d'una bateria va dels quatre als cinc anys.

2. Com puc mantenir la bateria del meu cotxe en bon estat?

Per mantenir la bateria del teu cotxe en perfecte estat, tria la bateria amb la potència adequada a les necessitats del teu cotxe, evita l'ús d'elements i accessoris en trajectes curts i utilitza l'energia imprescindible en el moment d'arrencada del motor.