Pneumàtics d'estiu

Neumatico RodiTrobar els meus pneumàtics
Neumático genérico 205 / 55 R 1691V
Opcions
Dubtes amb la mesura?
Neumatico selector

El pneumàtic d'estiu són el tipus de roda més venut a Catalunya. Es caracteritza per oferir un rendiment òptim quan les temperatures se situen al voltant dels 18ºC.

Les temperatures tendeixen a ser suaus a la península ibèrica. Aquest es el principal motiu pel qual el pneumàtic d'estiu es troba tan estès al nostre país. Per a moltes persones a Catalunya l'habitual passa per canviar els pneumàtics únicament quan aquests es troben gastats o caducats. Aquest fet ens diferencia d'altres països de la Unió Europea com França o Alemanya on els ciutadans estan familiaritzats amb canviar les rodes del cotxe amb els canvi d'estació.

Quines són les característiques que diferencien els pneumàtics d'estiu?

El pneumàtic d'estiu és eficient amb temperatura ambient superior a 7ºC aconseguit la seva màxima eficàcia sobre els 25ºC. Aquest fet és el que provoca que resulti tan atractiu per a ser l’únic tipus de pneumàtic emprat a la península al llarg de tot l’any. Un pneumàtic d'estiu pot arribar a desgastar-se un 15% més lent que un pneumàtic d'hivern quan la temperatura es troba per sobre dels 18ºC. Tot i això, quan la temperatura és inferior als 10ºC les seves propietats es veuen afectades causant una important caiguda en pràcticament tots els seus indicadors de resistència.

Però, independentment de l'increment del desgast i el cost econòmic que aquest pot arribar a suposar, el realment rellevant per al conductor ha de ser la seguretat. És en aquest punt on s'ha de tenir especial cura ja que la temperatura afecta directament la capacitat de frenada del pneumàtic. Per aquest motiu, es important ser conscient de portar uns pneumàtics que s’ajustin a les necessitats i usos de cada conductor.

En cas de tenir pneumàtics d'hivern, quan he de realitzar el canvi a pneumàtics d'estiu?

Amb l'arribada de la calor durant els mesos d'abril i maig aquells conductors que hagin realitzat un canvi a pneumàtics d'hivern han de realitzar el canvi a rodes d'estiu. Durant tota la temporada d'altes temperatures els pneumàtics d'estius s'adaptaran a la perfecció a les característiques de l'asfalt. No serà fins les primeres caigudes de temperatures, per als mesos de novembre i desembre, que s'haurà de realitzar de nou la substitució a rodes d'hivern.

Què passa amb els meus pneumàtics d'estiu quan no els estic fent servir?

Als tallers Rodi disposem de servei de guarda pneumàtics on ens encarreguem d'emmagatzemar les teves rodes mentre no les utilitzes. D'aquesta manera, quan baixi la temperatura si necessites realitzar el canvi a pneumàtics d'hivern no tindràs de què preocupar-te, a Rodi ens ocuparem de guardar les teves rodes fins que les tornis a necessitar.

Existeixen diferents tipus de pneumàtics d'estiu?

Per descomptat, el pneumàtic d'estiu, al ser considerat el pneumàtic convencional, es troba àmpliament estès per a diferents usos i tipus de vehicle estant disponible en cotxes 4x4, SUV, tot terreny, motos, quad, furgonetes, camions...