Inici>Cotxe>Filtres de Cotxe

Filtres de Cotxe

A Rodi Motor Servicies ens ocupem del manteniment integral del teu cotxe. Això també afecta als seus filtres, uns elements que sovint romanen en un segon pla però que són de vital importància per a la bona cura del teu automòbil.

En aquesta secció trobaràs tota la informació relacionada amb els filtres que porta el teu cotxe i sabràs el perquè és important tenir-los presents en el moment de portar el teu cotxe a fer una revisió periòdica.

Per què cal canviar els filtres del cotxe?

La substitució dels filtres del cotxe forma part del manteniment habitual d'un automòbil. Aquests filtres s'encarreguen d'assegurar que tant el conductor com el cotxe circulen en òptimes condicions.

Dins el motor d'un cotxe podem trobar tres elements que són necessaris per al seu funcionament i que el cotxe necessita consumir per dur a terme el procés de combustió. Aquests són el combustible, l'oli i l'aire. Com aquests tres fluids provenen de l'exterior de l'automòbil és necessari establir algun tipus de barrera que impedeixin que partícules no desitjades accedeixin a l'interior del motor. Aquesta funció tan important és la que compleixen els filtres d'oli, aire i combustible.

A part d’aquests filtres, hi ha un quart filtre molt important, el filtre d'habitacle. Aquest filtre és l'encarregat d'assegurar el confort dels passatgers del vehicle filtrant les impureses de l'aire que es respira dins del cotxe.

Per tant, aquests quatre filtres realitzen les següents funcions:

  • Impedir que l'oli del motor perdi les seves propietats augmentant la seva durada i protegir-lo de les impureses.

  • Ajudar a reduir el consum de combustible.

  • Evitar que les males olors entri a l'interior de l'habitacle.

  • Permetre un funcionament òptima i fiable del cotxe.

  • Optimitzar el funcionament del motor ajudant així a reduir els efectes sobre el medi ambient.

Quan cal canviar els filtres del cotxe?

El canvi dels filtres del cotxe no és una tasca senzilla de realitzar si no es disposa de les eines adequades. És recomanable per un bon manteniment és seguir les indicacions de revisió que estableix el fabricant.

No obstant això, hi ha uns terminis estàndard dins dels què es mouen la majoria dels vehicles. Són els següents:

  • Quan canviar el filtre d'oli? Cada vegada que facis un canvi d'oli. Amb això impediràs que l'oli nou pugui rebre les impureses de l’oli vell per culpa d’un filtre obstruït.

  • Quan canviar el filtre d'aire? Es recomanable canviar a cada revisió. Això és cada 15.000 km aproximadament.

  • Quan canviar el filtre de combustible? Depenent del vehicle és recomanable canviar el filtre de combustible abans o després. En cotxes de benzina es recomana substituir entre 40.000 i 60.000 km. En cotxes dièsel aquest període és més curt, s'ha de purgar cada 10.000km i substituir els 40.000 km.

  • Quan canviar el filtre de l'habitacle? El filtre de l'habitacle és recomanable que els substitueixis un cop l'any o cada 15.000 km o 30.000 km.

Per tenir sempre el teu cotxe amb uns filtres en perfecte estat realitza sempre les revisions periòdiques adequades. Als tallers Rodi som experts en fer el manteniment complet de l'automòbil. És possible que amb només una visita puguem revisar l'estat dels filtres del teu cotxe i altres elements que es veuen afectats pel desgast: oli, filtres, bateria, líquid refrigerant...

Experto Rodi

El nostre expert et recomana

"Recorda que els filtres del teu cotxe són els que mantenen lliure d'impureses EL seu motor. Un bon manteniment sempre consistirà en verificar l'estat d'aquests filtres. "