Inici>Pneumàtics>Serveis per al pneumàtic

Serveis per al pneumàtic

Comprar pneumàtics de qualitat com els que posem al teu servei a Rodi Motor Services és important per a la teva seguretat i la del teu cotxe, però és igual d'important o fins i tot més disposar d'un servei d'instal·lació i ajust de pneumàtics de qualitat.

A Rodi portem més de 50 anys dedicats al món del pneumàtic. Per les nostres instal·lacions passen milers de persones que ens confien els seus vehicles diàriament perquè els nostres tècnics especialistes els assessorin en l'ús, la instal·lació i elecció de les seves rodes. El nostre treball i experiència en aquest camp al llarg d'aquests anys ha estat en part el secret del nostre èxit.

En aquesta secció trobaràs informació sobre tot el procés que realitzem quan vas a un taller Rodi a instal·lar uns pneumàtics nous o, simplement, comprovar l'estat de les teves rodes actuals.

Per què és important anar a un taller especialista en la instal·lació de pneumàtics?

Cal tenir present que de res serveix comprar-se els millors pneumàtics del mercat si després la seva instal·lació i posada a punt no es realitza de forma adequada i professional. És important que els tècnics que tractin el teu cotxe tinguin les eines adequades, coneixements sobre els diferents tipus de roda i siguin coneixedors de les particularitats de cada model de cotxe.

A Rodi disposes dels millors preus en pneumàtics i de tallers especialitzats en el seu muntatge, alineació, equilibrat, etc. També ens encarreguem de reparar punxades i aconsellar sobre com treure el màxim partit a les rodes del teu cotxe. A Rodi trobaràs des de primeres marques com els pneumàtics Michelin al millor preu fins pneumàtics barats, per 4X4, d'estiu, d'hivern, amb Runflat...

Quins serveis hi trobaràs en un bon taller especialitzat en pneumàtics de cotxe?

Tot conductor tard o d'hora necessita passar pel taller a realitzar un canvi dels seus pneumàtics. És part del procés natural del manteniment que requereix qualsevol vehicle. Els pneumàtics es gasten en un procés constantment, a mesura que la banda de rodament entra en contacte amb l'asfalt. A més, el pas del temps i els canvis de temperatura provocats pel clima causen que a poc a poc els materials que formen la roda perdin la seva efectivitat.

Per tant, en algun moment tot conductor requereix els serveis d'un taller especialitzat en pneumàtics. I no només això, a més és possible que en el transcurs d'aquest procés de desgast del pneumàtic puguis requerir solucionar altres problemes.

Aquests són els serveis que trobaràs a qualsevol taller Rodi especialitzat en oferir servei de pneumàtics per al teu automòbil:

 • Canvi de pneumàtics

 • Equilibrat de pneumàtics

 • Inflant amb Nitrogen

 • Alineat de pneumàtics

 • Reparació de Punxades

 • Servei de Canvi de Pneumàtics

Quan vas a un taller Rodi el primer que tractarem d'esbrinar, abans d'efectuar cap canvi, és verificar l'estat de les rodes i assessorar-te si realment un canvi de pneumàtics és necessari. Potser només amb el canvi de dues rodes és suficient o potser s'han de canviar els quatre pneumàtics. El primer sempre és assegurar-se de l'estat de desgast de les teves rodes i donar-te la informació adequada que necessitaràs per prendre la decisió sobre què fer.

Un cop es determina els treballs què anem a efectuar, utilitzarem la nostra maquinària especialitzada per realitzar el desmuntatge dels pneumàtics vells i el muntatge de les rodes noves. A Rodi contínuament invertim en actualitzar la nostra maquinària especialitzada per al canvi de pneumàtics per donar un servei excel·lent. Una de les nostres prioritats és sempre no córrer riscos de fer una rascada a la llanda de la roda.

A més, com a client si ho desitges podràs seguir en tot moment el procés realitzat durant el canvi dels teus pneumàtics o simplement relaxar-te a la nostra àrea dedicada al client que trobaràs en molts dels tallers Rodi.

Si necessites més informació sobre aquest procés pots trobar tots els detalls a la nostra secció especialitzada.

 • Servei Equilibrat de Pneumàtics

Un cop realitzat el correcte canvi dels pneumàtics toca passar al següent punt: l'equilibrat de les rodes. L'equilibrat és un treball fonamental per realitzar després del canvi del pneumàtic, aquest evitarà un desgast innecessari de la suspensió i dels frens, tant pastilles com discos. Aquest procés a més evita vibracions i sorolls molestos de les rodes que, a la llarga, puguin provocar que la direcció es vegi afectada.

Si no es realitza un correcte equilibrat, el canvi de pneumàtics servirà de poc i fins i tot pot acabar sent contraproduent. Per aquest motiu, és important disposar del material i les eines adequades com disposen els tallers especialitzats en pneumàtics Rodi. Durant aquest procés, per exemple, és important utilitzar sempre contrapesos a la llanda per assegurar que el rodatge de tota la superfície de la roda és uniforme. També és important realitzar un canvi de la vàlvula del pneumàtic que allargarà la seva vida útil i et garantirà la seva seguretat.

Si necessites més informació sobre aquest procés pots trobar tots els detalls a la nostra secció especialitzada.

 • Servei Alineat de Pneumàtics

Un cop canviats el pneumàtics i realitzat l'equilibrat és el moment d'efectuar un correcte alineat de les rodes. El procés d'alineació dels pneumàtics del cotxe el que busca és col·locar les rodes davanteres en paral·lel amb les rodes del darrere perquè es mantinguin en perpendicular en relació amb l'asfalt. Un alineat adequat facilita que els 4 pneumàtics disposin d'un desgast uniforme de les seves gomes i un bon rodament.

És important no confondre el procés d'equilibrat amb el de alienat de les rodes. Tots dos processos són necessaris durant el canvi de pneumàtics, però són processos diferents. Mentre que l’equilibrat actua sobre les rodes de forma individual i assegura la seva correcta configuració en relació amb altres components mecànics del cotxe (suspensió i direcció), l’alineat actua sobre les 4 rodes en el seu conjunt per col·locar-les en perfecte paral·lelisme.

L’alineat és un procés que es pot requerir en altres ocasions a part de després d’un canvi de pneumàtics. Si després d'un cop amb una vorada, un fort sotrac a l'asfalt, una petita col·lisió ... notes comportaments estranys en el desgast de les teves rodes o a la direcció probablement necessitaràs realitzar un nou alineat de pneumàtics.

Si necessites més informació sobre aquest procés pots trobar tots els detalls a la nostra secció especialitzada.

 • Servei Reparació de Punxades

Has punxat una de les rodes del teu cotxe? No et preocupis, el que t'ha passat és molt habitual i no sempre és necessari canviar el pneumàtic. Una punxada se sol produir quan un objecte punxant, habitualment un clau o un cargol, penetra dins d'un pneumàtic causant una fuita de l'aire interior.

El servei de reparació d'una punxada d’un pneumàtic és d'allò més comú entre els serveis sol·licitats diàriament pels conductors als tallers Rodi. El dubte més freqüent d'un conductor davant d’aquesta situació sol ser si cal canviar el pneumàtic o si la roda és reparable. Aquesta pregunta disposa de diverses respostes possibles que depenen de com s'ha produït la punxada:

 • Si la punxada està a la part del pneumàtic interior, a la banda de rodament, la punxada en general té més possibilitats de ser reparada.

 • Si la punxada s'ha produït en un dels laterals de la roda, això és el flanc o l'espatlla del pneumàtic, la reparació es complica i probablement l'única solució sigui la substitució.

Independentment del cas, et recomanem que tan ràpid com detectis una punxada a una de les teves rodes reservis una cita a teu taller Rodi més proper perquè puguem donar-te la millor solució.

Vols estalviar-te aquest problema la propera vegada? Recorda que a Rodi disposem de l'assegurança del'Pneumàtic que pots contractar a la compra de les teves rodes i et cobreix davant d'imprevistos com aquest.

Si necessites més informació sobre la Reparació de Punxades pots trobar tots els detalls a la nostra secció especialitzada.

 • Servei Inflat amb Nitrogen

Vols saber quin és el secret per treure el màxim partit a les teves rodes i que et durin la màxima quantitat de quilòmetres? La resposta està en assegurar-te que la pressió dels teus pneumàtics sempre és l'adequada i controlar de forma regular que no es perdi.

Per a què serveix llavors inflar les rodes amb nitrogen? Senzill. El nitrogen és un gas que posseeix una estructura molecular més difícil de filtrar per les microscòpiques fissures que posseeix el pneumàtic, per tant, la pressió es manté estable durant molt més temps. És més, el fet d'inflar les rodes amb nitrogen pot allargar la vida útil dels teus pneumàtics fins a un 20%més. Tingues en compte que unes rodes ben inflades també redueixen el consum afavorint l'estalvi de combustible.

Són diversos els beneficis d'aquest gas si et pares a valorar:

 • Consum més baix comporta menys petjada ecològica.

 • Ajuda a l'optimització del combustible.

 • En cas de punxada és un gas que és 3 o 4 vegades més lent filtrant-se.

 • Augmenta l'adherència del pneumàtic el que millora el seu comportament general.

Fins i tot els pilots de Fórmula 1 l'utilitzen en els seus cotxes. A més, cada vegada són més les benzineres que estan començant a cobrar per oferir el servei d'inflat de pneumàtics amb aire convencional, la qual cosa fa que el nitrogen es converteix en la millor opció qualitat/preu pel que a inflat de pneumàtics refereix.

Si necessites més informació sobre l'Inflat de Pneumàtics amb Nitrogen pots trobar tots els detalls a la nostra secció especialitzada.

Experto Rodi

El nostre expert et recomana

"Per al canvi de pneumàtics i el manteniment del teu cotxe aposta sempre per un servei professional. A Rodi tindràs sempre la seguretat i la tranquil·litat de saber que el teu cotxe es a les millors mans. "