Inici>Pneumàtics>Serveis per al pneumàtic>Equilibratge de pneumàtics

Equilibratge de pneumàtics

Imagen ficha
 • EN QUÈ CONSISTEIX L EQUILIBRATGE DE PNEUMÀTICS?

  L’equilibratge és un procés que serveix per eliminar les vibracions del pneumàtic; d’aquesta manera, s’evita que les vibracions es traslladin al volant mentre estem conduint a certes velocitats.

  També evita que les rodes pateixin un desgast prematur, a més de protegir altres elements que incideixen directament sobre les rodes, com ara el sistema de suspensió, la direcció i la transmissió.

  Per tant, és una de les tasques de manteniment més importants que cal fer cada cop que muntem uns pneumàtics nous.


 • QUAN HEM D EQUILIBRAR ELS PNEUMÀTICS?

  Els pneumàtics s’han d’equilibrar sempre que facis un canvi de rodes o per qualsevol altra activitat mecànica que necessàriament comporti el desmuntatge i el muntatge de pneumàtics de la llanta.

  Hi ha altres causes que poden produir un desequilibri dels pneumàtics, com ara els defectes de fabricació, l’existència de desgastos irregulars del pneumàtic o de la llanta, o la pèrdua de la contrapesa per culpa d’una vorada, entre d’altres. Per això, en cas que notis vibracions al volant a certes velocitats, que generalment oscil·len entre els 90 i els 120 quilòmetres per hora, et recomanem que vagis al teu taller RODI MOTOR SERVICES.


 • COM ES REALITZA L EQUILIBRATGE DE PNEUMÀTICS?

  L’equilibratge es duu a terme amb una màquina, específicament dissenyada amb aquesta finalitat, que fa un procés de manera molt precisa.

  L’objectiu és aconseguir que la roda giri com més homogèniament millor, la qual cosa s’aconsegueix corregint les inèrcies —que es podrien produir quan el pneumàtic i la llanta treballen de manera conjunta— mitjançant la col·locació de contrapeses.

  Les màquines més modernes eviten l’excés de contrapès gràcies al calibre més gran de l’equilibratge entre la llanta i el pneumàtic.

 • ÉS PERILLÓS QUE ELS PNEUMÀTICS ESTIGUIN MAL EQUILIBRATS?

  Un mal equilibratge dels pneumàtics pot suposar un risc per a la conducció i per a l’estat del vehicle. A més a més, augmenta la pèrdua de confort per als ocupants del vehicle.

  A RODI MOTOR SERVICES tenim totes les eines necessàries per fer un equilibratge correcte dels pneumàtics. Deixa el teu vehicle a les nostres mans i oblida’t d’invertir en avaries que puguin perjudicar el teu cotxe.


Experto Rodi

El nostre expert et recomana

" A vegades confonem l equilibratge de les rodes amb l alineació, però no és el mateix. Si sospites que els pneumàtics del teu cotxe no estan correctament equilibrats, el millor és portar el teu cotxe al teu taller RODI perquè li donin un cop d ull. "