Inici>Pneumàtics>Furgoneta

Pneumàtics per Furgoneta

Neumatico RodiTrobar els meus pneumàtics
Neumático genérico 205 / 55 R 1691V
Opcions
Dubtes amb la mesura?
Neumatico selector

En el cas dels vehicles que realitzen tasques logístiques l'elecció d'uns bons pneumàtics és un factor determinant. Aquest és el cas també de les furgonetes i els seus pneumàtics. Disposar d'uns pneumàtics adequats per a aquesta classe de vehicles incidirà directament en la qualitat de conducció del transportista i en el consum del vehicle.

Les furgonetes estan pensades per portar grans càrregues de pes. Això provoca que els pneumàtics que porten estiguin especialment preparats per a suportar grans càrregues en comptes de velocitats altes i pesos baixos com succeeix als turismes. Per aquest motiu, si equipem una furgoneta amb pneumàtics que no estan preparats per aquesta classe de vehicles obtindrem un rendiment molt menor del pneumàtic i de la furgoneta en general.

Què diferencia els pneumàtics de furgoneta d'altres pneumàtics?

La principal característica diferenciadora dels pneumàtics de turisme dels de furgoneta es troba en què els de furgoneta disposen d'un índex de càrrega superior. Aquest índex es troba en el cas de la furgoneta situat entre els 100 i els 115 quilos per cada pneumàtic, mentre que en un cotxe se situa entre els 80 i els 100 quilos. Una altra diferència fonamental es troba en el codi de velocitat del pneumàtic. Les furgonetes tenen un ús urbà molt elevat on la velocitat sol ser reduïda. Per aquest motiu, els seus pneumàtics estan preparats per aconseguir velocitats màximes d'entre 175 km/h i 185 km/h.

Què vol dir que els pneumàtics de furgoneta estan reforçats?

Les furgonetes de repartiment com realitzen funcions logístiques i ser usades per professionals passen moltes hores realitzant petits trajectes de forma contínua. Els seus pneumàtics no només han de suportar grans càrregues, sinó que a més han d'estar preparats per a lidiar amb el dia a dia de la ciutat. L'ús rutinari del pneumàtic de furgoneta fa que sigui procliu a rebre cops contra vorades. Això, unit a l'elevat pes de càrrega, provoca un desgast continu de la roda. Conscients d'aquesta situació les principals marques de pneumàtics han fabricat models concrets per a furgonetes que siguin resistents i evitin estrips, punxades, trencaments o rebentades.

Els principals fabricants de pneumàtics han elaborat les seves solucions per a furgonetes. És el cas, per exemple, dels Michelin Agilis CrossClimate, els Pirelli Carrier o els Goodyear EfficientGrip.