Inici>Cotxe>Canvi d'oli per al teu cotxe

Canvi d'oli per al teu cotxe

Imagen ficha

Hi ha molts aspectes que pots tenir en compte en el manteniment del teu cotxe, però, n'hi ha un que és prioritari a gairebé tots les altres: el canvi d'oli. L'oli del motor és l'element més important per al seu bon funcionament, permet que treballi de forma òptima i pugui perdurar el teu cotxe al llarg del temps.

La funció principal d'aquesta substància és protegir els peces del motor enfront del desgast i la corrosió. Permet que les peces internes del motor es moguin amb facilitat reduint el desgast per fricció. L'oli s'encarrega de lubricar constantment el motor per dins perquè segueixi treballant correctament.

A Rodi Motor Services t'ajudem amb el canvi d'oli del teu cotxe i t’assessorem sobre el millor manteniment. Pots accedir al nostre Assistent de Revisions i tan sols introduint les dades matrícula i quilòmetres t'indicarem el tipus d'oli per al teu model de cotxe.

Per què cal canviar l'oli del motor?

A mesura que el teu cotxe realitza quilòmetres dins del motor les peces treballen a un alt nivell de rendiment. Aquestes peces metàl·liques es mouen i freguen les unes amb les altres alliberant petites partícules que l'oli de motor s'encarrega de recollir i transportar fins al filtre d'oli on són contingudes. Amb el temps aquest filtre acaba obstruint-se i l'oli a poc a poc va perdent les seves qualitats inicials, per aquest motiu és recomanable que quan canviïs l'oli facis també un canvi del seu filtre.

Dins d'un motor de combustió es poden arribar a assolir temperatures de fins a 2000 ºC, l'oli de motor ajuda a distribuir tot la calor i tenir-la sota control. Si el teu cotxe es quedés amb un nivell baix d’oli o aquest perdés les seves propietats, les temperatures extremes de l'interior del motor podrien arribar a causar que algunes peces metàl·liques arribessin fins i tot a fusionar-se. Aquesta avaria és ben coneguda pels mecànics i és anomenada comunament "gripar el motor". De produir-se s’hauria de substituir gran part del motor del cotxe, el que comportaria una despesa de reparació gran.

És molt important que sempre estiguis atent al nivell d'oli del teu cotxe. Els turismes actuals disposen d'un testimoni lluminós que t'indica si el nivell d'oli es troba molt baix. Si en algun moment s'encén aquest testimoni demana una cita ràpidament al teu taller Rodi més proper.

Quan cal canviar l'oli del motor?

La informació sobre cada quan has de realitzar el canvi d'oli al teu cotxe la trobaràs al manual del fabricant del vehicle o al seu llibre de revisions i manteniments.

A més, és recomanable que sempre facis una revisió del nivell d'oli de forma periòdica. Segons el tipus d'oli que porta el teu vehicle la seva substitució es farà abans o després depenent de la marca, model i any de fabricació del teu cotxe. Saber el tipus d'oli que porta el cotxe és important per determinar quan hauràs de fer el proper canvi. A Rodi podem ajudar-te a saber quin tipus d’oli exactament requereix el teu cotxe, només has d’introduir la matrícula i els kilòmetres del teu vehicle al nostre Assistent per a Revisions.

A continuació, tens una breu guia segons tipus d'oli i quan s'ha de produir el seu canvi:

  • Oli Mineral: És aconsellable fer el canvi un cop l'any, encara que no s'hagi complert els quilòmetres indicats pel fabricant. És recomanable canviar-lo al voltant dels 5.000 km.
  • Oli Semisintètic: És recomanable realitzar un canvi d'aquest tipus d'oli sobre els 10.000 km.
  • Oli Sintètic: Són els que millor protecció ofereixen al motor. Les seves propietats triguen més a devaluar-se. No existeix una regla definida per aquests lubricants sobre quan s’ha de canviar. Hi ha alguns olis sintetics que permeten fins i tot realitzar fins a 40.000 km amb un sol canvi d’oli. Tot depèn del model de cotxe i del tipus d'oli utilitzat.

A Rodi utilitzem els millors lubricants, els que utilitzen les marques de cotxes més reconegudes (Grup Volkswagen, Peugeot, Mercedes, Bmw, Ford, General Motors ...). Tota la nostra gamma d'olis compleix amb les especificacions ACEA complint les normatives vigents en qüestió de reducció d'emissions. Disposem d'olis específics per a filtres de partícules, estalviadors de combustible o homologats concretament per a cada marca i model de cotxe.

Si no saps quin tipus d'oli és el més adequat per al teu automòbil, no et preocupis. Mitjançant l'Auxiliar de Revisions de Rodi pots descobrir-ho. Simplement ens has d'indicar el teu model de cotxe i els seus quilòmetres actuals; nosaltres t'ajudarem amb el millor oli per al seu manteniment.

Experto Rodi

El nostre expert et recomana

"Si no saps quin tipus d'oli és el més adequat per al teu automòbil, no et preocupis amb l'asistent de Revisions de Rodi pots descobrir-ho"

No saps el tipus d'oli que porta el teu cotxe? Entra al Assistent de Revisions, introdueix matricula i quilòmetres del teu cotxe i et farem una recomanació personalitzada.