Inici>Cotxe>Desinfecció amb ozó

Desinfecció amb ozó

Imagen ficha

Desinfectar el Cotxe amb Ozó

L'ozó és un gas capaç de destruir tota classe de virus, fongs i bacteris i convertir-los en substàncies completament innòcues per a la salut humana. En l'actualitat és el millor mètode de desinfecció per l'interior d'un vehicle. És especialment eficient amb microorganismes com rotavirus i poliomielitis virus. També és comú el seu ús en la desinfecció de quiròfans i, fins i tot, s'empra en certs tractaments mèdics per desinfectar zones localitzades.

Hi ha diversos productes químics que es poden utilitzar per a la desinfecció i neteja d'un cotxe al seu interior. No obstant això, molts d'aquests utilitzen substàncies que, després de múltiples aplicacions, poden degradar parts sensibles de l'interior d'un cotxe com la tapisseria o el quadre de comandament. Cap d'aquests productes és capaç d'oferir els excel·lents i còmodes resultats que ofereix la desinfecció amb ozó

Una de les grans virtuts de l'ozó respecte a altres solucions de desinfecció és el seu comportament com a gas. A l'tractar-se d'una substància gasosa és capaç d'aconseguir tot tipus de racons i penetrar en les superfícies per a desinfectar-les. A més de deixar l'habitacle lliure de microorganismes també elimina les males olors. 

¿Pensant en fer una desinfecció de l'interior del teu cotxe per a una major higiene? En els tallers Rodi disposem de un servei especialitzat en desinfecció amb ozó per a tota classe de vehicles. Amb aquest mètode t'oferim els millors resultats per desinfectar l'habitacle del teu vehicle al 100%.

Què és el Ozó?

L'ozó és una molècula composta de tres àtoms d'oxigen amb una capacitat oxidant molt potent. Això la converteix en un gran desinfectant i esterilitzant . Segons l'OMS, una concentració d'entre 0,1 i 0,2 mg / L mantinguda durant al menys 15 minuts permet eliminar tota classe de bacteris i virus pràcticament a el 100%. L'ozó gràcies a la seva potent capacitat oxidant degrada els compostos i els transforma en partícules inerts i innòcues que perden les seves propietats.

És possible detectar la presència d'ozó en l'aire gràcies a la seva olor penetrant, molt característic. En la seva forma natural té un color blavós sent visible a simple vista. Aquest gas és, a més, una molècula inestable a temperatura ambient, per tant, passats uns pocs minuts després de la seva aplicació es torna a convertir en oxigen. No deixa cap mena de residu i és respectuós amb el medi ambient.

Com funciona un Generador d'Ozó?

L'ozó es va descobrir a mitjan el segle XIX. Es va observar llavors que després de sotmetre oxigen (O2) a una descàrrega elèctrica controlada, es generava una forta olor i es experimentaven canvis en el comportament de el gas. Les càrregues elèctriques dissocien les molècules d'oxigen (O2) que es combinen de nou produint molècules triatómicas d'ozó (O3). Aquest procés en l'actualitat es realitza mitjançant un generador d'ozó , una màquina capaç de produir de forma artificial.

El generador d'ozó és indispensable per produir aquest gas , pel fet que és inestable i no es pot transportar ni tampoc emmagatzemar. S'ha de fabricar in-situ . Per aplicar-lo, cal col·locar el generador d'ozó a l'interior de l'habitacle, tancar les portes de l'automòbil i activar-durant un temps que oscil·la entre els 15-30 minuts. Passat aquest temps, és indipensable obrir les portes i finestres per deixar airejar el vehicle durant un mínim de mitja hora per eliminar les restes de gas. Amb aquesta aplicació el cotxe queda desinfectat lliure d'àcars, microorganismes i males olors.

Quins són els avantatges de desinfectar el cotxe amb Ozó?

L'ús d'l'ozó com a desinfectant té molts avantatges associades. La principal diferència d'aquest gas és la seva alta capacitat oxidant i la seva presència habitual en el medi ambient . D'aquestes dues característiques es deriva el seu estès ús i les seves altres virtuts que són:

  • Evita utilitzar agents químics.
  • No contamina.
  • És capaç de desinfectar tot tipus de superfícies: aire, aigua, aliments, teixits o mobiliari.
  • Elimina males olors com el de l'tabac, humitats, animals ...
  • És capaç de destruir microorganismes com bacteris, virus i fongs.
  • A l'ésser un gas permet arribar a tots els racons i penetra en les superfícies.
  • No deixa residus.
  • Renova i purifica l'aire destruint toxines
Demanar cita prèvia