Inici>Cotxe>Bateries

Bateries

Imagen ficha
 • QUÈ ÉS UNA BATERIA?

  La funció principal de la bateria consisteix a aportar l’energia necessària per a la posada en marxa del motor d’engegada del vehicle, que després continua recarregant-se mitjançant l’alternador.

  A més a més, també fa de suport a l’alternador quan aquest no pot subministrar tot el corrent que necessiten els altres consumidors elèctrics de l’automòbil, com ara els accessoris de confort o de seguretat: la ràdio, el GPS, el tancament centralitzat o el sistema d’il·luminació.

 • QUÈ PROVOCA EL DETERIORAMENT DE LA BATERIA?

  Les bateries es descarreguen amb el pas del temps. No obstant, existeixen diversos factors que provoquen un deteriorament prematur:

  • Una temperatura extrema pot afectar negativament la bateria del nostre vehicle. A l'hivern cal prestar més atenció, ja que les baixes temperatures fan que els processos químics les ralenteixin, provocant una major resistència a la fricció del motor.

  • Una fallada en l'alternador o en el procés de càrrega pot fer que la bateria es descarregui sense que ens adonem, així que és imprescindible tenir aquest element en bon estat.

  QUAN HE DE CANVIAR LA BATERIA?

  La durada mitjana de la bateria d’un vehicle gira al voltant dels 4 anys. A RODI MOTOR SERVICES recomanem revisar la bateria cada any, ja que el manteniment preventiu permet allargar la seva vida útil.

  TIPUS DE BATERIES DISPONIBLES A RODI MOTOR SERVICES

  A RODI MOTOR SERVICES disposem de tres tipus de bateries:

  • Bateries de calci. Són molt comunes. Estan fabricades amb un aliatge de calci que evita que la bateria perdi menys fluid, cosa que permet allargar-ne la vida útil i que es descarreguin més lentament.

  • Bateries de gel. La funció principal de la bateria consisteix a aportar l’energia necessària per a la posada en marxa del motor d’engegada del vehicle, que després continua recarregant-se mitjançant l’alternador. A més a més, també fa de suport a l’alternador quan aquest no pot subministrar tot el corrent que necessiten els altres consumidors elèctrics de l’automòbil, com ara els accessoris de confort o de seguretat: la ràdio, el GPS, el tancament centralitzat o el sistema d’il·luminació.

  • Bateries Start/Stop. Les bateries dels cotxes moderns estan equipades amb un sistema anomenat Start/Stop (sistema automàtic d’aturada i engegada del motor) que permet reduir tant el consum com les emissions del vehicle.

Demanar cita prèvia