Inici>Moto>Filtres de moto

Filtres de moto

A Rodi Motor Services ens ocupem del manteniment integral de la teva moto. Això també afecta als seus filtres d'oli i aire, uns elements que sovint romanen en un segon pla però que són de vital importància per a la bona cura del motor de la teva motocicleta.

En aquesta secció trobaràs tota la informació relacionada amb els filtres que porta la teva moto i sabràs el perquè és important tenir-los presents en el moment de portar-la a realitzar una revisió periòdica.

Per què cal canviar els filtres de la moto?

La substitució dels filtres de la moto forma part del seu manteniment habitual. Aquests filtres s'encarreguen d'assegurar que el motor de la teva motocicleta treballa en condicions adequades i eviten un desgast prematur dels seus components.

Dins el motor d'una motocicleta podem trobar tres elements que el motor necessita consumir per poder funcionar. Aquests són: el combustible, l'oli i l'aire. Aquests tres fluids provenen de l'exterior de la motocicleta i requereixen d'algun tipus de barrera que impedeixi que partícules no desitjades puguin accedir a l'interior del motor. Aquesta funció tan senzilla és la que compleixen els filtres d'oli, combustible i aire de la moto.

Per tant, aquests filtres realitzen les següents funcions que són importants per a la teva moto:

  • Mantenir l'oli lliure d’impureses augmentar la durada del motor i protegint-lo.

  • Ajudar a reduir el consum de combustible gràcies a un filtre d'aire net.

  • Permetre que el motor de la teva moto treballi de forma òptima i fiable.

  • Optimitzar el funcionament del motor ajudant així a reduir els efectes sobre el medi ambient.

Quan cal canviar els filtres de la moto?

El canvi dels filtres de la moto no és una tasca senzilla de realitzar si no es disposa de coneixements ni eines adequades. El recomanable per un bon manteniment és seguir les indicacions de revisió que estableix el fabricant, només així es pot assegurar un manteniment adequat. Tingues en compte que cada motocicleta disposa dels seus propis filtres específics, per tant, és important que el manteniment de la teva moto es faci de forma professional i amb recanvis de moto de qualitat.

No obstant això, hi ha uns terminis estàndard dins dels quals es mouen gran part de les motocicletes en el que a substitució de filtres refereix. Són els següents:

  • Quan canviar el filtre d'oli de la moto? Cada vegada que facis un canvi d'oli (cada 5.000 km o 15.000km depenent del model). Amb això impediràs que l'oli nou pugui omplir-se de partícules de l'oli vell a causa d'un filtre obstruït.

  • Quan canviar el filtre d'aire de la moto? Hi ha diferents tipus: filtre d'aire de paper, d'escuma i tèxtil. El més habitual en motos de carretera és el filtre de paper i sol substituir-se entre els 10.000 km i 15.000 km.

Antigament en motos també existia el filtre de combustible, però en l'actualitat està totalment en desús i només ho munten motos d’estil clàssic o històric.

Per tenir sempre la teva moto amb un motor en perfecte estat realitza sempre les revisions periòdiques que li corresponen. En els tallers Rodi som experts en donar manteniment integral al motorista. És possible que amb només una visita puguem revisar l'estat dels filtres de la teva moto i altres elements que es veuen afectats pel desgast: oli, filtres, bateria, líquid refrigerant...

Experto Rodi

El nostre expert et recomana

"Recorda que els filtres de la teva moto són els que mantenen lliure d'impureses el seu motor. Un bon manteniment sempre consistirà en verificar l'estat d’aquests filtres. "

Has de passar revisió a la teva moto i no saps què filtres s’han de canviar? Consulta a tècnics especialistes.

DEMANAR CITA PRÈVIA