Pneumàtics per 4x4

Neumatico RodiTrobar els meus pneumàtics
Neumático genérico 205 / 55 R 1691V
Opcions
Dubtes amb la mesura?
Neumatico selector

Els pneumàtics de 4x4 disposen d'un disseny i unes prestacions especials que els permet tenir una adherència molt polivalent capaç d'adaptar-se a qualsevol tipus de terreny. Si el teu és l'aventura has de assegurar-te que el teu 4x4 està equipat amb les millors rodes per l'ús que en faràs. El format de roda del tot terreny durant els últims anys s'ha vist popularitzat a més per l'aparició dels cotxes SUV que també poden muntar aquesta classe de pneumàtic.

¿Com escollir uns bons Pneumàtics per al meu cotxe 4x4?

Has de tenir en compte que per a vehicles 4x4 ha diferents classes de roda. Depenent de l'ús que donaràs al cotxe, més o menys Off Road, hauràs de triar entre els següents tipus de roda per 4x4:

  • Pneumàtics de carretera: Pensats per a realitzar un ús 80% per asfalt i un 20% per camp o Off Road. Són el model de pneumàtic més venut del segment i l'elecció més habitual per als vehicles tot terreny que circulen per ciutat de manera regular amb escapades ocasionals a la muntanya. Els nous cotxes tipus SUV acostumen a muntar majoritàriament aquesta classe de pneumàtic.
  • Pneumàtics mixtos 4x4: Pensats per fer un ús 50% per ciutat i un 50% camp o Off Road. Ofereixen un molt bon rendiment tant en ciutat com a camins de muntanya. Són el tipus de roda d'aquells que requereixen d'un cotxe que els permeti moure’s per l'asfalt amb tranquil·litat però que en el moment d'entrar a pista ofereixi un excel·lent adherència i facilitat de maneig en cas de trobar-se amb fang i pluja.
  • Pneumàtics Off Road: Destinats especialment per a recórrer camins de camp en el 80% del seu ús. És habitual en cotxes que circulen per zones de terra o sorra a diari. La seva carcassa és més dura, els seus flancs estan reforçats i el seu dibuix està ben marcat per a què l'adherència sigui la màxima possible.

Què he de tenir en compte per circular per zones de camp amb un tot terreny?

El primer que has de fer és valorar el percentatge de temps de la teva conducció que vas a destinar a realitzar camins per poder triar quin format de roda 4x4 és millor per a tu. En terrenys Off Road també t'aconsellem:

  • Desplaçar-te a una velocitat baixa. Als camins Off Road és fàcil trobar-se amb imprevistos, la velocitat moderada ajudarà a reaccionar a temps en cas de ser necessari.
  • Mira de circular sense grans carregues. Com més gran es el pes del cotxe 4x4 més dificultat té per frenar a terra.
  • Si trobes una zona amb molt de fang intenta no realitzar grans accelerades. Evitaràs la possibilitat de quedar-te encallat.

Si necessites que t'ajudem amb els teus Pneumàtics Off Road demana cita en el teu taller Rodi més proper i els nostres tècnics especialistes resoldran tots els teus dubtes.