Inici>Cotxe>Filtres de Cotxe>Filtre d'oli per a cotxe

Filtre d'oli per a cotxe

Imagen ficha
 • QUÈ ÉS EL FILTRE D'OLI?

  La funció del filtre d’oli és retenir les impureses, que poden aparèixer a l’oli de motor del cotxe, generades per la combustió o l’entrada de partícules metàl·liques que es desprenen pel fregament. Molts propietaris de cotxes es limiten a canviar l‘oli, però s’obliden del filtre. Tanmateix, amb substituir només l’oli, no n’hi ha prou.


  QUÈ PROVOCA EL DETERIORAMENT DEL FILTRE D'OLI?

  Un filtre nou reté fins al 97% de les impureses.Si el filtre d’oli està en mal estat, les partícules es filtren a l’oli, passen al motor i poden causar avaries greus en el sistema, a més de provocar una obstrucció.

  Les obstruccions són perilloses per al motor i podrien derivar en l’avaria que es genera per la pèrdua de la pressió de l’oli, coneguda com a «motor gripat».

  Tot i que no facis el quilometratge indicat, es recomana substituir el filtre d’oli almenys un cop a l’any.


  QUAN HE DE CANVIAR EL FILTRE D'OLI?

  Has de tenir present les recomanacions del fabricant. Encara que no facis el quilometratge indicat, es recomana substituir el filtre d'oli almenys un cop l'any..

  Una bona manera de comprovar si el filtre d'oli compleix la seva funció és comprovant el nivell d'oli amb la vareta d'oli. Tant el color com l'olor de l'oli seran un indicador de l'estat del filtre: si l'oli està negre o fa olor de cremat, substitueix el filtre com més aviat millor.

  També has de tenir en compte els següents aspectes, que indiquen que has de canviar el filtre d'oli:

  • El motor es sobreescalfa
  • El consum d'oli augmenta
  • Detectes una fuita d'oli amb el vehicle estacionat
  • S'encén la llum d'alerta d'oli en el quadre de comandaments


Demanar cita prèvia