5 Consells per preparar el teu Cotxe per Nadal

Segons la Direcció General de Trànsit (DGT), es van produir més de 18 milions de desplaçaments durant la temporada del nadal 2019. Malauradament, aquesta època de l’any plena de bones intencions i on ens reunim amb els nostres éssers estimats és també una de les èpoques en les que més accidents es registren .

Una manera d’evitar accidents i fatalitats a la carretera és tenir en compte els elements del cotxe i portar les revisions  al dia . Sigues especialment previngut. Sobretot si condueixes per zones on habitualment hi ha risc de neu i viatges acompanyat de menors.

Els 5 punts que has de revisar del teu Cotxe per a Nadal

El cotxe ha d’estar sempre en perfectes condicions. Tot i això, hi ha 5 elements als quals has de prestar especial atenció abans de sortir de vacances.

cotxe joguina nadal
  1. El nivell de líquids. Els líquids són elements que mai pots passar per alt. Aquests són l’oli de motor, el líquid refrigerant i el líquid eixugaparabrises. A l’hivern un oli vell és més dens i viscós a més de poc eficient en la posada en marxa del motor. El refrigerant també és important ja que és el que s’encarrega de mantenir lubricat tot el sistema de ventilació, calefacció inclosa.
  2. La bateria. És una de les peces que més pateixen amb les baixades de les temperatures. Sempre falla quan menys t’ho esperes. T’imagines quedar-te tirat de camí al sopar de la nit de Nadal? Si no vols que et passi, revisa la bateria abans de sortir i comprova que la seva capacitat de càrrega es troba en bon estat.
  3. Sistema de frenada. La distància de frenada augmenta si hi ha gel o neu a la carretera. En aquesta època de l’any és fàcil tenir una relliscada, més si viatges amb el cotxe amb tota la família i ple de regals . Imagina les conseqüències d’uns frens en mal estat. En aquestes dates en què vam incrementar el nombre de desplaçaments sempre és bo fer-li una revisió a el sistema complet (discos, pastilles i líquid).
  4. Sistema d’il·luminació. El Nadal és època de llums i colors. No oblidis comprovar que tots els llums del teu cotxe funcionen correctament. En aquestes dates hauràs de conduir de nit en alguna ocasió: nit de Nadal, cap d’any, la nit de reis … No està de més comprovar l’enllumenat i portar un joc de llums de recanvi a sobre per si de cas.
  5. Escombretes eixugaparabrises. Neva? Plou? No veus bé? Doncs malament anem. Per a què el teva visibilitat sigui òptima, les escombretes eixugaparabrises han escombrar correctament . Has de comprovar el seu desgast abans de sortir i canvia-les si cal.

T’has sentit identificat amb algun dels casos que t’hem descrit? No te la juguis a Nadal. Si tens dubtes sobre l’estat del teu cotxe, porta’l a Rodi i els nostres tècnics especialista et faran un Test de Seguretat gratuït.

3 consells per a la conducció amb neu

L’asfalt relliscós, la mala visibilitat i problemes per controlar el cotxe són les tres clàssiques situacions que pots trobar-te si et creues amb neu a la carretera. Si vols oblidar-te d’aquests problemes, et donem 3 consells que t’estalviaran ensurts:

  1. Evita els cops de volant . Els girs bruscs podrien fer-nos perdre el control del nostre vehicle, sobretot a trams de corbes. Mantingues ferm el volant i així evitaràs també el derrapatge.
  2. Equipa el cotxe amb pneumàtics d’hivern. Anar ben calçat és fonamental. Amb els pneumàtics d’hivern t’assegures una òptima adherència i una distància de frenada segura.
  3. Cuida la frenada. Frena amb delicadesa. Si has de frenar el cotxe, no ho facis de manera brusca. Les rodes podrien bloquejar i augmentaria la probabilitat de perdre el control.

I si viatges amb els més petits al cotxe…

cotxe nadal nens

Viatjar amb nens de vegades pot ser una mica “desesperant”: estar pendent d’ells, anar amb compte amb que no es maregin, evitar que s’aixequin o treguin el cinturó…

Per estalviar problemes d’aquest tipus el millor és optar per una tàctica de distracció. Joguines, cançons, una pel·lícula… qualsevol opció és bona per mantenir-los distrets i assegurar que el viatge se’ls fa una mica més curt.

I, per descomptat, mai oblidis comprovar i ajustar els sistemes de retenció infantil pertinents.

Recomanacións de Rodi per un nadal en cotxe

Abans de sortir de casa, fes una ullada a la predicció meteorològica . És important que vagis preparat en funció de el temps que faci. No és el mateix conduir sota una tempesta d’aigua, neu, glaç o un fort vent.

Tingues en compte també evitar les presses . Planifica’t per arribar al teu destí a l’hora adequada i evita córrer innecessàriament. A la carretera la millor opció és sempre la precaució.

Necessites ajuda amb el manteniment del teu automòbil?