Consells per estalviar avaries a la bateria del cotxe durant l’estiu

La temperatura de funcionament òptima per a una bateria de cotxe se situa al voltant dels 25ºC. Per aquest motiu, aquest component del nostre cotxe es pot veure afectat pels increments de temperatura propis de la temporada d’estiu i acabar patint una avaria. Si t’ha passat justament això, et recomanem visitar la nostra secció dedicada a bateries de cotxe .

Que la bateria del cotxe és un dels components que més assistències a la carretera acaba provocant al llarg de l’any, és un fet. Així ho corrobora estudis d’empreses com l’asseguradora Maphre o el club de conductors del RACC. Segons aquests estudis la meitat de les assistències que es produeixen a carretera són per problemes elèctrics, d’aquests, un 30% provocats directament per la bateria .

Tots aquests casos a l’estiu tenen un causant comú: la calor. La bateria d’un cotxe és molt susceptible als canvis de temperatura, la qual cosa provoca que s’escurci la vida útil d’aquest component. En els casos de calor més extrem, la vida d’una bateria pot arribar a reduir-se fins a en un 50%. El que succeeix és que el desgast prematur causat per l’excés de calor provoca que es descarregui a més velocitat.

Si la bateria del teu cotxe ha començat a fallar o directament el teu cotxe no arrenca, t’aconsellem trucar a la grua i apropar el teu cotxe al taller Rodi més proper. Pots reservar cita en qualsevol moment mitjançant la nostra pàgina web.

 

Quines mesures es poden prendre per estalviar un desgast prematur de la bateria del nostre cotxe a l’estiu?

Aconseguir que la bateria del teu cotxe sobrevisqui a les inclemències de la calor de l’estiu és relativament fàcil. Únicament has de tenir en compte els següents consells:

bateria cotxe estiu connectada

  • Evita l’exposició del teu cotxe a les altes temperatures sempre que sigui possible. Per exemple, no deixis l’automòbil en llocs oberts on rebi l’impacte dels raigs de l’ sol durant moltes hores o dies. En lloc d’això, intenta estacionar en llocs coberts o on l’ombra és freqüent. Amb aquesta acció no només estaràs protegint la bateria, sinó que també evitarà que pateixi la pròpia carrosseria de l’cotxe.
  • Apaga els serveis elèctrics abans d’aturar el motor.  És tan fàcil com apagar l’aire condicionat, la ràdio, els llums i qualsevol element que faci ús de l’electricitat de l’cotxe per funcionar. Amb aquesta acció evitarà que, a l’arrencar, la bateria faci un gran esforç per reactivar tots aquests components elèctrics del teu automòbil.
  • Fes una recàrrega lenta de la bateria un cop a l’any. Aquesta acció consisteix a recarregar la bateria de l’cotxe amb electricitat durant un període aproximat de 8 hores. Per poder realitzar aquesta recàrrega és necessari disposar d’un carregador de bateries de cotxe. En el teu taller Rodi podem ajudar-te amb aquesta recàrrega, només has de sol·licitar una cita prèvia.
  • Mantingues el teu cotxe en marxa un mínim de 10 minuts a la setmana. Aquesta última mesura està pensada per a aquelles persones que utilitzen el cotxe de forma puntual amb poca regularitat. És una bona opció que, un cop per setmana com a mínim, tractis d’arrencar el cotxe durant 10 minuts. Amb això reactivarás els líquids interns de la bateria i els components de l’motor perquè no perdin la seva dinàmica.

Si encara amb aquests consells segueixes amb dubtes sobre com millorar la vida útil de la bateria del teu cotxe a l’estiu o vols que la revisem, demana cita al teu taller Rodi més proper. Ens assegurarem que la bateria del teu cotxe es troba en perfecte estat i que no et juga una mala passada abans de marxar de vacances.