Consells per evitar que la bateria del teu cotxe pateixi a l’estiu

La bateria del nostre cotxe funciona a una temperatura d’uns aproximadament 25ºC. És per això que, davant les temperatures extremes, es pot veure afectada i patir danys o fins i tot deixar de funcionar. No és casualitat que estudis realitzats per Maphre o RACC assenyalin que la meitat de les assistències que es produeixen en carretera són per problemes derivats de sistema elèctric dels vehicles, i d’ells, que un 30% derivin de problemes amb la bateria.

La majoria d’aquests errors són per culpa de la calor. Com hem comentat, la bateria treballa a una temperatura, però quan aquesta varia, ja sigui pel fred o la calor extrems, el seu rendiment es veu afectat, així com la seva vida útil, que es pot escurçar considerablement (fins a un 50% en temperatures molt extremes). Tingues en compte que les temperatures extremes acceleren el desgast dels components, el que provoca que s’acceleri la seva descàrrega. A més, si a això li sumem els anys, aquest element és més propens a deixar de funcionar.

És per tot això que recomanem realitzar un correcte manteniment de la bateria, én especial aquests dies de més calor.

Com podem evitar que la bateria del nostre cotxe pateixi a l’estiu?

Doncs hi ha bones notícies, perquè aconseguir-ho és relativament fàcil. Només has de tenir en compte els següents punts:

  • Sempre que sigui possible, evita l’exposició del cotxe a altes temperatures o en les hores de més calor. Això no només evitarà que la temperatura incideixi en la bateria, sinó que també estaràs protegint altres elements del vehicle, com la carrosseria.
  • Abans d’aturar el motor, apaga tots els serveis elèctrics, com l’aire condicionat, els llums i qualsevol altre element que depengui del sistema per al seu funcionament. Així evitarem que, en arrencar, la bateria rebi una descàrrega brusca per tenir tots aquests elements connectats.
  • Dur a terme una càrrega lenta d’almenys 8 hores un cop l’any.
  • Si fas servir el teu cotxe de forma irregular, abans d’iniciar el desplaçament arrenca el motor i mantén en marxa com a mínim 10 minuts cada 3 o 4 dies.

Si tens dubtes sobre com realitzar el manteniment de la teva bateria o vols que la revisem per assegurar-te que no et jugarà una mala passada abans de marxar de vacances, demana cita al teu taller RODI més proper i t’atendrem.