Com podem protegir el nostre vehicle del sol?

L’estiu ja és aquí! El bon temps i l’augment de les hores de sol al dia el converteixen en l’època perfecta per agafar el nostre cotxe i anar-nos-en a la platja o a la muntanya. Però, de la mateixa forma que nosaltres ens protegim del sol, també hem de prendre mesures per evitar que perjudiqui al nostre vehicle. Cuidar del nostre vehicle de forma periòdica ens ajudarà a mantenir els seus elements en bon estat, a més de repercutir tant en la nostra seguretat com en el confort.

Per això, el més obvi és intentar, sempre que es possible, deixar el nostre cotxe a l’ombra. Encara que a vegades no és fàcil aconseguir-ho, intenta pensar en el moviment del sol, pot ser que tinguis més probabilitats de trobar un lloc que en unes hores estigui apartat dels llamps.

Una de les opcions més clares pots ser aprofitar l’ombra d’algun arbre, però compte: has de tenir en compte que segurament, en tornar a per el teu cotxe t’ho trobis ple d’excrements d’ocells. A part de l’inconvenient inicial, recorda que l’acidesa pot corroir la pintura del cotxe, així que és important netejar-com més aviat millor, i si pot ser amb aigua a pressió per assegurar-nos retirar del tot la porqueria, molt millor.

A més, si aparques el vehicle fora no està de més posar un para-sol al parabrisa davanter, i si pots, un altre a la part posterior. Això evitarà que els raigs de sol penetrin tant a l’interior del vehicle, a més de protegir-lo i reduir la quantitat de calor que es pugui acumular a l’habitacle.

Una altra de les recomanacions per protegir el nostre cotxe del sol és rentar-lo periòdicament. Així estarem portant un millor manteniment de la carrosseria, i si pots aprofitar per rentar també l’interior, estaràs protegint els seients, sobretot si són de cuir.

I amb la calor, ens recordem d’aquest gran amic en aquesta època: l’aire condicionat. Comprova que funcioni de forma regular, encara que no faci calor, perquè si ho deixes parat durant molt de temps és possible que et falli quan més ho necessitis. El seu mal funcionament pot provocar que la calor reescalfi el motor i hi hagi més probabilitat de tenir avaries. Tingues en compte que com més calgui baixar la temperatura interior, més energia i combustible necessitaràs. Per això és millor que abans d’arrencar el cotxe intentis refredar l’habitacle de forma manual.