Com protegir el Cotxe a l’estiu dels efectes del Sol

El bon temps i l’augment de les hores de sol durant el dia converteixen l’estiu en l’època perfecta per agafar el nostre cotxe i anar a la platja o a la muntanya. Però, de la mateixa manera que nosaltres ens protegim del sol, també hem de prendre mesures per impedir que es malmeti la carrosseria o els components del nostre cotxe. Cuidar el nostre automòbil de forma periòdica ens ajudarà a mantenir els seus components en bon estat i millorarà la nostra seguretat i confort.

La nostra primera recomanació, potser la més obvia, és que sempre tractis de deixar el teu cotxe aparcat a l’ombra . No sempre és fàcil aconseguir-ho. També pots prestar atenció al moviment del sol, et resultarà més fàcil trobar un lloc on en poques hores estigui protegit dels raigs solars.

Una de les opcions més habituals és aprofitar l’ombra d’algun arbre. Tot i això, vés amb compte ja que pot ser que quan vagis a recollir el teu vehicle el trobis ple de fulles, pols o excrements d’ocell . A part de l’inconvenient inicial, recorda que l’acidesa dels excrements pot corroir la pintura. Per tant, neteja’l al més aviat possible, si pot ser amb aigua a pressió, per assegurar-te que retires totes les restes.

Si no tens més opcions i el teu cotxe ha de romandre a el sol diverses hores, no està de més posar un parasol al parabrisa davanter i un altre a la part de darrere. Això evitarà que els rajos solars penetrin a l’interior de vehicle, protegint i reduint la calor que es pot acumular a l’habitacle.

Una altra recomanació per protegir el nostre cotxe del sol és rentar-lo periòdicament . Així estarem portant un millor manteniment de la carrosseria. Si, a més, pots aprofitar per netejar l’interior, estaràs protegint els seients, especialment, si són de cuir.

cotxe aparcat sol estiu

El nostre gran aliat contra la calor del sol, l’aire condicionat.

Finalment, amb la calor sempre ens recordem del nostre millor amic en aquesta època: l’aire condicionat. A l’estiu detectaràs ràpidament si l’aire condicionat presenta alguna irregularitat. Tot i això, et recomanem comprovar-ho de tant en tant, encara que no faci calor. D’aquesta manera t’estalviaràs que falli en el moment que més el necessites.

El mal funcionament de l’aire condicionat pot provocar una pujada de la temperatura al motor i una més gran quantitat d’avaries . Recorda que l’aire condicionat també consumeix, per tant, quant més et calgui baixar la temperatura a l’interior de l’habitacle, més energia i combustible necessitarà teu automòbil. És per això que t’aconsellem refredar l’interior de forma manual baixant les finestretes prèviament.

Mai està de més portar el cotxe al teu taller Rodi Motor Services més proper per revisar l’estat de l’aire condicionat o de qualsevol altre element que presenti comportaments estrany. Recorda que pots demanar cita prèvia en qualsevol moment des de la nostra pàgina web.