La importància del Líquid Eixugaparabrises pel teu Cotxe

Quan condueixes el teu cotxe, un vidre davanter net sempre afavorirà la conducció. Això es tradueix directament en un increment seguretat al volant. Per aquest motiu, és molt important sempre disposar de líquid eixugaparabrises adequat pel vidre de l’automòbil. El Líquid Eixugaparabrises és un dels productes que més vegades s’han de reposar al llarg de la vida útil del nostre automòbil.

No és el mateix treballar amb els vidres de les ulleres brutes que tenir-los nets, oi? Una visió nítida de les coses i de l’espai que ens envolta ens estalvia incidents per no identificar correctament els elements. Tot i això, són molts els conductors que tendeixen a escatimar la importància que té aquest líquid sobre la seguretat en la conducció i sobre el manteniment del vidre i de les escombretes eixugaparabrises.

El eixugaparabrises del teu cotxe ha deixat de funcionar? T’has quedat sense líquid al dipòsit? Fan soroll les escombretes quan les actives? Aquestes i altres problemes amb el teu parabrisa els solucionem al teu taller Rodi més proper. 

Canvi del Líquid Eixugaparabrises

Alguns conductors opten per omplir el dipòsit de l’eixugaparabrises amb aigua corrent. Aquesta solució pot treure’t d’una situació complicada però, per descomptat, no és l’opció més aconsellable. L’ús continuat d’aigua d’aixeta amb molta calç pot arribar a obstruir els injectors de sortida, a més d’oferir una escassa resistència a la congelació. L’aigua, per si sola, no és un element eficient eliminant la brutícia del vidre, sobretot quan es tracta de residus incrustats tan comuns com insectes, fang o excrements d’aus.

L’aigua dissol la brutícia a poc a poc però fa que les gomes de l’eixugaparabrises pateixin en excés per eliminar els materials sòlids, desgastant la goma. El problema d’aquest és que amb el temps, les gomes de l’eixugaparabrises, acaben per deixar la clàssica marca sobre el vidre del cotxe. Per evitar que això es produeixi, els líquids recomanats tenen elements detergents que estoven la brutícia i faciliten la feina d’aquest mecanisme .

Un altre dels errors comuns en aquesta pràctica és el de barrejar aigua amb productes com rentavaixelles, que si bé tenen un excel·lent poder detergent, no són la millor opció. Els productes rentaplats ataquen la goma produint molta escuma , arribant fins i tot a afectar negativament el sistema de bombament i a la injecció sobre el vidre.

Altres productes, com certs netejavidres domèstics fan ús d’amoníac que resulta ser un excel·lent netejador i un bon anticongelant però nociu per a la vida del propi vidre eixugaparabrises.

dipòsit líquid netejavidres cotxe
Dipòsit Líquid Neteja vidres d’un cotxe.

Consells de Rodi Motor Services sobre el Líquid Eixugaparabrises

  • Es recomana utilitzar productes especialment dissenyats pel sistema eixugaparabrises. Son més d’eficaços en la neteja y tenen un baix punt de congelació. Poden ser tant concentrats com d’ús directe.
  • Es poden utilitzar mescles casolanes , sempre que l’element detergent no contingui productes que generin escuma o continguin agents corrosius com l’amoníac .
  • En cas de fer barreja amb aigua, s’ha de procurar que aquesta sigui destil·lada .
  • Cal revisar el dipòsit del líquid eixugaparabrises periòdicament per evitar quedar-se sense producte en meitat d’un viatge.     

El teu cotxe necessita manteniment i una correcta posada a punt a bon preu? Als tallers Rodi Motor Services podem ajudar-te a solucionar aquest i altres problemes del teu cotxe.