Com verificar el Sistema de Frenat del Cotxe

El més important a l’hora de trobar una solució és saber identificar bé el problema. Però per poder saber què afecta el sistema de frens del vehicle, cal distingir entre els problemes següents:

  • Eficàcia de frenada. Sabràs si els frens tenen algun problema si, en prémer el pedal, has de fer molta més força del normal per aconseguir que els pneumàtics frenin del tot.
  • Comportament del vehicle. És interessant que, en frenar, observis també el comportament del vehicle: fa batzegades? Sents alguna estirada lateral? Tot això són símptomes d’un sistema deteriorat, així que et recomanem que vagis al teu taller RODI més proper perquè puguem detectar quin problema exacte afecta els frens i atacar-lo de soca-rel.
  • Estanqueïtat del circuit. Potser que aquest sigui un dels aspectes que més costa detectar si no el coneixes. Com bé sabràs, el sistema de frenada necessita líquid de frens per poder funcionar, i, com qualsevol circuit amb líquid, pot presentar fugues. Per detectar-les, només t’has de fixar en l’aparició de taques de líquid, un indicatiu prou clar que alguna cosa no va bé.
  • Quan revisis l’estat del líquid, no t’oblidis de revisar també les abraçadores, les mànegues i els conductes del circuit.
  • A RODI MOTOR SERVICES recomanem reemplaçar el líquid de frens cada 40.000 km o cada dos anys para assegurar-nos un rendiment òptim. En vehicles nous es pot allargar, però sempre segons allò que indiqui el fabricant.

ELS TESTIMONIS DIUEN MOLT

Les llumetes d’alarma que s’encenen al quadre de comandament del vehicle també ens poden donar molta informació sobre l’estat del sistema de frenada. Entre els més destacats que cal conèixer hi ha aquests:

  • SISTEMA DE FRENADA

Sistema frenado

Aquest alarma significa que existeix un problema greu en algun punt del sistema de frenada. Si no el tens controlat, et recomanem que aturis el vehicle per evitar accidents i que truquis al taller RODI més proper.

  • DESGAST DE LES PASTILLES

Desgaste pastillas

Aquest testimoni s’encen temporalment quan el sistema detecta que les pastilles estan gastades. Salta cada cop que frenes, però has de tenir ben present que, tot i que no es quedi fix al quadre de comandament, és motiu d’alarma.

  • FALLADA DE L’ABS

Fallo ABS

Quan el sistema antibloqueig de frens o ABS deixa de funcionar pel motiu que sigui, el vehicle ens avisarà amb aquest testimoni. No és una averia greu, ja que els nostres frens es converteixen en frens estàndard, però hauràs de venir al taller perquè puguem solucionar-ho.

TOT HI SUMA

Perquè un vehicle freni correctament, no tan sols has de tenir controlat el sistema de frenada. Tingues en compte que l’estat dels pneumàtics afecta directament l’eficàcia de la frenada. La pressió i el desgast són dos dels aspectes en els quals has d’incidir més.