Consells per a la neteja del teu Cotxe

Rentar el cotxe és una de les operacions més habituals que fem amb el nostre vehicle. RODI MOTOR SERVICES t’ofereix uns petits consells perquè puguis mantenir-lo en condicions perfectes.

TÚNEL DE RENTATGE

  • És el mètode tradicional i, segurament, el més emprat pel preu, la facilitat i la rapidesa. Tanmateix, sempre que sigui possible, cal evitar els típics rentatges de rodets giratoris.
  • Aquest tipus de rentatge, per a un ús ocasional, no castiga la pintura i, per la seva contundència, resulta ideal per a eliminar les restes d’insectes o d’excrements d’aus; això no obstant, un ús continuat acaba per ser agressiu amb el vernís de la pintura, i pot arribar a produir microrascades que en malmeten força el color.
  • Per tot això, és molt recomanable recórrer als túnels de rentatge de tipus camussa perquè són menys agressius per a la pintura, si bé és cert que també poden treballar amb rodets.

PISTOLES DE PRESSIÓ

  • Es tracta d’un mètode que també és ràpid, però implica la nostra participació directa i, normalment, si vols aconseguir un bon resultat, acostuma a sortir més car que el rentatge amb rodets, tret que tinguis una pistola de pressió de propietat.
  • A la pràctica, i amb una pressió adequada, aquest sistema no representa cap perill per a la pintura. No obstant això, cal anar amb cura amb els plàstics pintats —podria aixecar-se la pintura— i, sobretot, amb les juntes de goma, els ploms equilibradors de les llantes i el radiador del motor —una descàrrega d’aigua a pressió molt directa podria deformar les làmines del radiador o desprendre contrapesos de les rodes.
  • Si tens un tot terreny i vas sovint a la muntanya, l’ús d’aquest tipus de mànegues de pressió és imprescindible, sobretot per a eliminar fang dels baixos, dels passos de roda i de les llantes, on el fang sec podria arribar provocar vibracions no desitjades.

A MÀ

  • Sens dubte és el rentatge més efectiu i barat, però claríssimament també és el més costós. A més a més, cal tenir un espai habilitat perquè a moltes poblacions està prohibit fer-ho al carrer i, per raons òbvies, mai no ho hauríem de fer en el medi natural.
  • Cal evitar el sabó tipus rentavaixelles perquè conté elements desgreixants que poden castigar la pintura. El millor de tot és usar xampús especials per a cotxes, perquè tenen lubricants que redueixen l’efecte polit produït per la pols i la brutícia que volem netejar.
  • L’esponja que fem servir ha de ser suau i, fins i tot, podem agafar un drap de llana de xai per a evitar qualsevol tipus d’erosió.
  • Per a netejar les llantes podem fer servir un desgreixant industrial —o, millor encara, un netejallantes professional— i per a desincrustar la brutícia et recomanem l’ús de raspalls forts.
  • Per a l’esbandida, el millor de tot és utilitzar aigua baixa en calç, sobretot si no el podem assecar. Per fer-ho, s’aconsella fer servir draps de fibra superabsorbent, dels de gravat tipus niu d’abella, perquè a més d’absorbir l’aigua permeten atrapar amb més eficàcia les restes de brutícia que poden quedar després del rentatge.