Consells per posar el teu cotxe a punt abans de l’hivern

El manteniment del teu cotxe és primordial per circular amb seguretat i evitar possibles avaries. Quan les temperatures comencen a baixar i l’hivern es troba la volta de la cantonada, et recomanem revisar elements del vehícle com els pneumàtics o el enllumenat . Per això volem aprofitar i donar-te alguns consells per posar el teu cotxe a punt abans de la arribés de l’hivern .

Està demostrat que les avaries contribueixen de forma decisiva als accidents . Per això és de vital importància revisar bé cada un dels elements del teu cotxe. Assegurar-te que tot es troba en perfecte estat garanteix la teva seguretat, a més de suposar un estalvi econòmic important.

El manteniment adequat d’elements com els pneumàtics, la bateria o els llums es converteix en una activitat imprescindible per combatre la sinistralitat, sobretot si el teu cotxe és vell. A Rodi ens ocupem de comprovar els elements del teu cotxe per a què sempre viatgis amb seguretat.


Per gaudir del cotxe és imprescindible tenir-lo ben mantingut i segur. Per a això, cal tenir controlats alguns elements clau. Assegura’t de seguir aquests consells per a què el teu cotxe a l’hivern es trobi en bon estat, estalviaràs diners, temps i mals de cap . 

L’estat dels pneumàtics

El primer que has de revisar és la profunditat del dibuix de les rodes. Recorda que no pots circular amb uns pneumàtics que estiguin per sota del mínim legal de 1,6 mm. També és important revisar el desgast i la pressió. I no t’oblidis de la roda de recanvi que també serà d’importància si pateixes una punxada.

pneumatics hivern rodi motor services

Si comptes amb pneumàtics d’hivern, molt millor ja que són garantia de seguretat a l’asfalt durant tota la temporada de fred.

Comprovar la bateria i la seva recàrrega

La bateria és un dels elements que més pateixen amb les temperatures extremes. De fet, la bateria és la principal causa d’avaries a l’hivern. És important que revisis el seu estat per assegurar-te que no et donarà problemes quan les temperatures estiguin sota mínims.

Enllumenat i senyalització

La finalitat de les llums no només és la de veure, sinó també la de ser visible. És important que revisis tant el seu funcionament com la regulació dels fars. Han de donar llum correctament a la carretera i no afectar a la conducció dels altres conductors. Això també inclou els llums antiboira i els llums que permeten llegir la matrícula. L’ús obligatori de l’enllumenat queda recollit en la Llei de Trànsit i Seguretat vial, repassa-la o passa’t pel taller si tens dubtes.

El nivell dels líquids: refrigerant, oli i eixugaparabrises.

Els líquids més importants del teu cotxe són: l’oli, l’eixugaparabrises i el refrigerant. És molt important que tots ells estiguin al nivell adequat . Tingues en compte que si circules amb menys oli al dipòsit del recomanat, el motor pot tenir problemes. També convé que comprovis el líquid parabrisa per si necessites netejar el vidre del davant en algun moment ja que podria afectar la teva visibilitat. Disposar de nivell suficient de líquid refrigerant també resultarà fonamental.

Documentació del cotxe a el dia

Sembla obvi, però la documentació sempre l’has de tenir a mà i controlada. En el permís de circulació hi figuren les dades tècniques del cotxe i les dades del seu propietari. Tampoc oblidis la targeta de la d’ITV i l’adhesiu que ha d’estar ben visible al vidre davanter.

Si segueixes aquests consells per posar el teu cotxe a punt a l’hivern no només estaràs preparant el teu vehicle per afrontar millor l’hivern, també estaràs invertint en la teva seguretat i en la de la resta de conductors.

pack hivern rodi motor services

El teu cotxe necessita un repàs aquest hivern? Vine al teu taller Rodi Motor Services més proper i deixa que ens ocupem del manteniment del teu cotxe amb el nostre pack hivern. Guanya en seguretat al millor preu.