La batería, principal causa d’avaries a l’hivern

Gran part de les avaries que es produeixen o requereixen assistència a la carretera a l’hivern són causades per la bateria. Per aquest motiu és tan important revisar aquest element abans de l’arribada del fred. Si el teu cotxe ha començat a fallar per culpa d’aquest component, et recomanem visitar la nostra secció dedicada a bateries de cotxe.

La bateria és una de les peces clau per al bon funcionament de l’automòbil perquè alimenta tots els elements elèctrics del cotxe. Els fars, la ràdio, el GPS, els seients calefactables i fins a la tecnologia Start-Stop depenen de la bateria.

Com que no és el mateix realitzar trajectes curts que trajectes llargs, l’estat de la bateria variarà segons el tipus de desplaçaments que fem. A tot això, cal sumar que a l’hivern les necessitats energètiques del cotxe augmenten . Per tant, es disposa de menys energia per carregar la bateria i es fa ús d’una major capacitat d’arrencada per posar en marxa el vehicle.

¿Pensant en canviar la bateria del cotxe? Et costa arrencar el teu vehicle més del normal en època d’hivern. Demana cita prèvia i t’ajudarem a solucionar el problema.

bateria cotxe hivern

Quins factors causen que la bateria es deteriori a l’hivern?

  • L’edat. A mesura que la bateria es fa vella el seu rendiment disminueix. La corrosió i la sulfatació impedeixen que la bateria arribi a la seva càrrega completa. Es considera que les bateries tenen entre quatre i cinc anys de vida útil. Si ja ha transcorregut aquest temps, és moment de canviar-la.
  • El model. Encara que pugui semblar obvi no està de més remarcar-ho. A l’hora de canviar la bateria has de substituir-la per una del mateix model. No tots són iguals: grandària, forma, polaritat, capacitat elèctrica, potència d’arrencada en fred… Les bateries poden variar segons les prestacions elèctriques de cada cotxe.
  • Períodes sense fer servir. Als vehicles més moderns, la bateria subministra energia a diferents elements fins i tot quan es troba estacionat o en repòs. És important evitar períodes llargs sense moure el vehicle. Et recomanem que com a mínim un cop al mes tractis de realitzar un viatge amb el teu cotxe.
  • No protegir del fred. Sempre és millor deixar el cotxe sota aixopluc, sobretot, a les nits. Guardar el cotxe a un pàrquing protegit de l’exterior permet evitar el seu desgast general i la seva bateria també es veu beneficiada.

En resum, podem dir que tant el manteniment de la bateria a l’hivern com la seva elecció són molt importants.

Tens dubtes? Demana cita prèvia o acosta’t al teu taller Rodi més proper i t’ajudarem a escollir la bateria que millor s’adapti a les necessitats del teu cotxe. També podem ajudar-te a valorar el seu estat actual i assegurar-nos que tot està com ha d’estar.