Per què s’han de canviar els filtres del cotxe?

Una de les claus principals a l’hora de fer un bon manteniment és assegurar-se de tenir els filtres del cotxe en bon estat. Això és fonamental per a què parts del cotxe com el sistema de refrigeració, el motor o la climatització, funcionin adequadament durant tota la vida útil del vehicle.

En aquest article farem un repàs als filtres del cotxe, cada quant de temps és aconsellable la seva substitució i les conseqüències que té per a l’automòbil que aquests components estiguin en mal estat.

Creus que el teu cotxe necessita una posada a punt i no saps per on començar? A Rodi Motor Services som especialistes en el manteniment del teu cotxe al millor preu. Ens ocupem de fer el canvi d’oli, filtres i altres consumibles que el teu automòbil pugui requerir. T’assessorarem sense compromís i amb preus fixos que pots comprovar ara online.

1 – El filtre d’oli

A Rodi Motor Services sempre insistim molt a les persones que ens demanen consells sobre la importància que té canviar l’oli per al funcionament correcte del cotxe. Tot i això, s’ha de tenir en compte que amb cada canvi d’oli també s’ha de canviar el filtre ja que d’altre manera la qualitat de l’oli nou es veurà perjudicada.

Filtre d’oli

Per què hauria de canviar el filtre d’oli?

La funció principal del filtre d’oli és recollir les impureses que circulen per dins del motor, això són residus i petits fragments de metall. El que és més recomanable és canviar el filtre d’oli amb cada canvi de l’oli. Un filtre brut o en mal estat, barrejarà impureses i residus de l’oli antic amb l’oli nou, devaluant ràpidament l’eficiència del lubricant nou.

Conseqüències de no canviar el filtre d’oli

Un filtre d’oli en mal estat acaba obstruint-se i deixa de retenir les partícules nocives que acabaran circulant lliurement pel motor causant petits estralls. Amb el pas del temps, aquesta pràctica afectarà negativament el funcionament del motor: provocarà una disminució del seu rendiment, un desgast prematur dels seus components i un consum de carburant més elevat.

2 – El filtre d’aire

El filtre d’aire és realment necessari durant el canvi d’estació, ja que protegeix el motor de les impureses del flux d’aire que hi entra pels col·lectors. Aquest filtre requereix un manteniment menys freqüent que en el cas del filtre d’oli, però convé no descuidar-lo i fer-ne una comprovació cada vegada que es fa una revisió a l’automòbil.

Filtre d’aire

Per què he de canviar el filtre d’aire?

Un filtre d’aire en mal estat o que s’ha omplert de greix pel pas del temps afecta negativament tant el motor com el rendiment del cotxe en general. Fins i tot, pot ser causant d’una avaria de gravetat. El mal funcionament d’aquest filtre es pot arribar a manifestar mitjançant una reducció de la potència del motor, un augment del consum de combustible i l’emissió de més pol·lució a l’atmosfera .

Conseqüències de no canviar el filtre daire

Si el filtre d’aire es troba en mal estat, la vida útil del motor del cotxe es veurà a poc a poc afectada. El motiu d’això és simple de comprendre, quan s’obstrueix aquest filtre es produeix una pèrdua en el subministrament d’aire als cilindres, per la qual cosa la pressió per obtenir aire augmenta forçant la mecànica del motor.

La veritat és que pel preu econòmic que té un filtre d’aire, convé substituir aquest component anualment o passats els 20.000 quilòmetres. Tot i això, alguns models de cotxe potser presenten excepcions, per a més seguretat comprova les indicacions del fabricant del vehicle al manual de propietari.  

3 – El filtre d’habitacle

La funció principal del filtre d’habitacle, també anomenat filtre antipol·len, és mantenir net l’aire que accedeix a l’interior del cotxe provinent de l’exterior. Aquest filtre s’ocupa de retenir la pol·lució, les males olors i les partícules que hi ha a l’ambient i evita que aquestes arribin als passatgers. D’aquesta manera s’aconsegueix que el viatge sigui més còmode tant pel conductor com pels acompanyants.

Filtre d’Habitacle

Per què he de canviar el filtre d’habitacle?

El filtre d’habitacle, a diferència de la resta de filtres del cotxe, no és un component que es pugui caracteritzar per ser essencial per la mecànica del vehicle. Tanmateix, sí que resulta molt important per garantir el benestar i el confort de les persones que viatgen a l’habitacle, així com mantenir l’ambient en les condicions adequades per a què el conductor estigui concentrat en la conducció.

Conseqüències de no canviar el filtre d’habitacle

La conseqüència principal de no canviar aquest filtre serà l’aparició d’olors desagradables a l’interior del vehicle. També es posa en risc la salut de les persones ja que, si està degradat, les partícules contaminants accediran amb facilitat a l’habitacle afectant sobretot els més vulnerables, persones grans o que pateixen problemes respiratoris.

4 – El filtre de combustible

El combustible és l’aliment principal que posa en moviment el motor del cotxe. Per aquest motiu, és molt important que, a la cambra de combustió, aquest arribi el més pur possible. D’això se n’encarrega el filtre de combustible, que reté tota la brutícia que pogués accedir al dipòsit a cada proveïment.

Filtre de Combustible

Per què he de canviar el filtre de combustible?

La causa principal que un filtre de combustible estigui en mal estat és la brutícia. Cada vegada que repons combustible al teu cotxe, accedeix al dipòsit brutícia que acaba acumulant-se en aquest filtre. Amb el pas del temps, aquestes partícules de brutícia formen una “pel·lícula” que impedeix la correcta circulació del combustible. Arribat aquest punt, el filtre s’ha de substituir.

Conseqüències de no canviar el filtre de combustible

Si el filtre de combustible està brut o en mal estat, dificultarà la circulació del combustible. Això provocarà en conseqüència un mal funcionament dels injectors i forçarà la bomba de pressió, cosa que pot acabar danyant aquests components. A més, pot provocar altres símptomes indesitjables com: soroll al motor, dificultat per arrencar, aturades sobtades del motor i problemes de rendiment en general.

El teu cotxe necessita una revisió? Ja coneixes els còmodes plans a preu fix que a Rodi Motor Services posem a la teva disposició? Fes la teva compra online i realitza el manteniment del teu cotxe al millor preu.