Els 10 Cotxes més venuts el 2015

Com cada any, acaba de publicar-se la llista amb els deu cotxes més venuts al 2015 a escala mundial. El mercat segueix liderat per un model de la japonesa Toyota, símbol de la confiança que transmet la marca als consumidors. El segueixen, com no podia ser de cap altra manera, models de les marques Volkswagen i Ford.

1. Toyota Corolla

Amb més d’1,3 milions d’unitats venudes al 2015, el Toyota Corolla roman un any més en la primera posició. Els països que més demanen aquest vehicle són els Estats Units i la Xina. Cal apuntar que a Europa es comercialitza sota la denominació de Toyota Auris.

2. Volkswagen Golf

Amb set generacions a la seva esquena i més de 40 anys en el mercat, aquest model es troba entre els més desitjats. El 2015 s’ha venut la gens menyspreable xifra d’un milió d’unitats. Malgrat això, el Toyota Corolla el supera en un 30%.

3. Ford F-Series

És molt probable que no hagueu vist mai un model com aquest pels carrers de la vostra ciutat. Aquesta camioneta té un domini absolut en el gegantesc mercat nord-americà, ja que és un vehicle indispensable per a tots els grans amants dels cotxes americans. Les vendes d’enguany han estat molt altes fins al punt d’arribar a les 920.000 unitats venudes.

4. Ford Focus

Un mal any per a aquest model que acostumava a ocupar la tercera plaça. Malgrat haver venut 826.000 unitats arreu del món, el problema més gran l’ha tingut a casa seva. L’augment de les vendes del model Ford F-Series i sobretot el desembarcament en el mercat xinès del Ford Escort —un model semblant, però amb un preu més econòmic— han fet que aquest model pateixi una davallada de les vendes.

5. Toyota Camry

Un altre punt per a Toyota. Cinquena posició molt meritòria si tenim en compte que es tracta d’un model berlina. En total, 754.000 unitats venudes a tot el món; això sí, ben a prop de les que va vendre el nostre sisè convidat.

6. Hyundai Elantra

Amb 746.000 unitats venudes arreu del món, s’acosta a la cinquena plaça. La seva fortalesa principal és un preu lleugerament inferior al dels seus competidors, la qual cosa fa que sigui més atractiu per als consumidors.

7. Volkswagen Polo

Aquest renovat model, que cada cop s’assembla més al seu germà gran, arriba gairebé a les 700.000 unitats venudes. Cal remarcar que part d’aquest model es fabrica a Espanya i que l’empresa alemanya Volkswagen està estudiant adjudicar la fabricació d’algun dels seus altres models al nostre país.

8. Honda CR-V

El primer tot terreny d’aquesta llista, amb una xifra de vendes gairebé idèntica a la del Volkswagen Polo. Els d’Honda han sabut trobar el seu lloc en aquesta classe de vehicles.

9. Chevrolet Silverado

Quasi 670.000 unitats venudes d’aquest model, rival directe del Ford F-Series. Lògicament, el seu mercat principal són els Estats Units, on les camionetes són tot un referent.

10. Toyota RAV4

Amb aquest tot terreny, la marca nipona marca el seu tercer gol en la llista dels més venuts. Amb un nombre d’unitats venudes molt semblant al del novè classificat, aconsegueix una desena plaça molt meritòria que li permet aspirar encara a més al llarg dels propers anys.