Rodi, reconeguda com a empresa solidària per la Paeria

Ahir 18 de febrer a la tarda, l’Ajuntament de Lleida va celebrar l’acte de lliurament dels guardonsEmpresa Solidària” a les empreses que han mostrat una sensibilitat especial davant les necessitats i les actuacions de les entitats locals del tercer sector en accions socials, de solidaritat, cooperació i desenvolupament. Els tinents d’alcalde, Xavier Rodamilans i Rafael Peris, van presidir l’acte durant el qual es va fer un merescut reconeixement institucional per part de la Paeria a les empreses que al llarg del 2015 van crear, juntament amb entitats de la ciutat, aliances de col·laboració i d’ajuda per a les persones més vulnerables i davant situacions de dificultat social. En aquesta quarta edició s’han distingit a la xarxa de tallers mecànics RODI MOTOR SERVICES i a altres vint-i-vuit empreses de diversos sectors que han contribuït en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social a través de diversos projectes i accions.

En l’acte del certamen “Empresa Solidària 2016” es va fer lliurament d’un diploma on apareix un símbol molt identificatiu de la ciutat: la Pia Almoina. En el seu parlament, el conseller de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, va recordar que cal trencar amb el concepte de caritat per a incorporar-se al discurs dels drets i dels deures que igualen els ciutadans del món. El conseller va agrair la implicació de les empreses per fer que la nostra societat sigui cada dia més rica i millor.

Per part de RODI MOTOR SERVICES, va assistir a l’acte i a la recepció del diploma el director general, Josep Esteve Oro.

Les empreses van agrair el reconeixement institucional de la Paeria i van valorar la visualització de la seva tasca amb les entitats socials de la ciutat. Tant Joan Saura, en representació de les entitats, com Josep Esteve, en representació de les empreses, van valorar la capacitat de generar complicitats socials en la comunitat a través de les causes per les quals treballen i van mostrar el seu compromís social. Col·laborar, compartir i fusionar van ser els verbs emprats en aquesta tasca conjunta encaminada a millorar les acciones de caràcter social a implementar.