Rodibook 2018: Rècord de motoristes i participació d’Àlex Márquez

La setena edició del Rodibook ha revalidat l’èxit d’aquest esddeveniment amb més de 800 assistents i la participació per primera vegada del pilot de Moto2 Àlex Márquez, que va realitzar la prova juntament amb l’ex-pilot Emili Alzamora. El tret de sortida va tenir lloc l’1 de setembre a Vielha (Vall d’Aran) a les 6:00h del matí, on es van congregar motocicletes de tot tipus, a punt per viure una experiència única. La presència de Márquez va despertar molta expectació entre els motoristes, que van poder gaudir d’un recorregut amb paisatges espectaculars que anaven descobrint amb l’ajuda d’un roadbook. 

Com és tradició, Rodi Motor Services, l’empresa organitzadora del Rodibook, va escollir un títol per il·lustrar l’itinerari, que enguany va portar per nom “Boscos encantats”. La primera etapa d’aquest esdeveniment motociclista no-competitiu va començar el 31 d’agost a les 11:00h amb l’arribada dels primer inscrits que van passar diverses verificacions tècniques i administratives. No va ser fins al final del dia, a les 20:30h, quan va tenir lloc el briefing, que inclou l’explicació del roadbook amb l’itinerari sorpresa i la presentació dels col·laboradors principals. Aquest horari es manté en cada edició per no desvetllar el recorregut fins poques hores abans del tret de sortida. 

Els primers inscrits van sortir a les 6:00 h, i els últims, a les 8:15h. Els motoristes havien de passar pels sis punts de control per completar tota la ruta, tot gaudint d’alguns ports de muntanya com el d’Aspin o Tourmalet. A més a més, els inscrits van poder visitar les Grottes de Bétharram, les segones grutes més extenses d’Europa, situades en un dels punts de control a França.

En la present edició s’hi han pogut veure participants de totes les edats d’Espanya, França, Itàlia i Portugal, així com motocicletes de tot tipus. Les més presents han estat les motos BMW GS i nombroses motos clàssiques, com el model Impala, que repeteix per segon any consecutiu. També hi ha participat una vespa tornava de fer la volta al món i motocicletes adaptades per a persones amb discapacitat.

Degut a l’èxit creixent de cada edició l’organització ha ampliat les places a cinquanta participants més que l’any anterior, que es van omplir en menys de 48 hores des que es van obrir passat 8 de juny. Rodi Motor Services fa una valoració molt positiva d’aquest esdeveniment que, any rere any, innova amb rutes originals i inhòspites pensades per gaudir del plaer de conduir motocicletes de tot tipus, així com d’una experiència inspirada en els grans raids com el Dakar.

Des de l’organització del Rodibook volem agrair a tots els nostres voluntaris i col·laboradors (KTM i Husqvarna, Ara Lleida, l’Ajuntament de Vielha, Michelin, Moturisme, Motosprint i la Diputació de Lleida), la seva participació en el nostre esdeveniment. Gràcies a vosaltres, l’èxit del Rodibook creix any rere any!