Consells per a a la tornada a l’escola en cotxe

Ja han començat les classes, i segur que, si aquest matí has agafat el cotxe per desplaçar-te per la ciutat, ho hauràs notat: torna el trànsit habitual de l’any. Embussos, retencions, cotxes en segona fila a prop de les escoles … El volum de cotxes que assalta les carreteres torna a entorpir el ritme de la circulació, i això es tradueix en nervis, presses i, en resum, mal humor. Et donem alguns consells perquè això no passi:

  1. Deixa les presses a casa. Ja ho sabem: les presses són una de les pitjors enemigues dels cotxes (per no dir dels conductors). Així que planifica’t bé abans de sortir i assegura’t que ho tens tot abans de pujar-te al cotxe per evitar anar a contrarellotge.
  2. Els petits, ben subjectes. No oblidis els sistemes de seguretat. Tot i que el trajecte cap a l’escola sigui curt, mai hem d’obviar els cinturons o les cadiretes, per molt estrets de temps que anem (i això va molt relacionat amb el primer punt). La DGT assegura que aquests elements redueixen en un 75% les morts i en un 90% les lesions.
  3. Les motxilles, al maleter. Una motxilla carregada de llibres es pot convertir en un terrible projectil en cas de frenada brusca. Per això, el millor és deixar motxilles, carteres i qualsevol altre bony al maleter. Recorda que, per norma, es recomana que no hi hagi res perduda en l’habitacle per evitar danys en cas d’accident.
  4. Sigues respectuós. Tu tens pressa, i els teus fills han d’arribar puntuals a classe, però tingues en compte que, com tu, tots els conductors i vianants esteu en les mateixes. Intenta ser respectuós: no facis avançaments arriscats, respecta els passos de zebra i evita, en la mesura del possible, deixar el cotxe en doble fila. Si no tens més remei perquè has d’acompanyar al teu petit a la porta, intenta estar per la feina.

I recorda: a la carretera es necessita paciència, sobretot en hores punta!