Què és el Filtre de Combustible?

El filtre del combustible és un d’aquells punts de les revisions als quals no acostumem a prestar-li l’atenció adequada. Els períodes de manteniment d’aquest filtre de combustible són més llargs que no pas els de l’oli; tot i així, respectar aquests canvis és vital per a la integritat dels injectors i de tot el circuit, ja que la presència de brutícia en el combustible augmenta el consum, disminueix la potència del motor i, si arriba el cas, pot fins i tot fer malbé la bomba i els injectors.

En l’actualitat, bona part de les gasolineres compleixen uns estàndards de qualitat molt alts. De totes maneres, els combustibles poden contaminar-se amb la brutícia acumulada al dipòsit de les estacions de servei més antigues o, més habitualment, amb la pols que entra al dipòsit durant el procés de proveïment de combustible.

A més a més, cal no descartar la brutícia que hi ha al dipòsit del nostre cotxe per oxidació i per la degradació de les gomes i dels maniguets. Per aquest motiu és molt important substituir els filtres periòdicament.

COM ÉS EL FILTRE DE COMBUSTIBLE?

Els filtres de gasolina acostumen a ser de paper, molt semblants als que es fans servir per a l’oli del motor, tot i que els destinats als propulsors dièsel —sobretot els destinats a sistemes d’injecció directa amb prestacions de treball altes — requereixen una capacitat de filtració més gran, així com un sistema separador d’aigua. 

I és que l’aigua és un altre element que pot complicar les coses. L’aigua que hi ha als filtres pot haver entrat a través de la boca de proveïment de combustible o haver-se format per condensació al circuit d’injecció.

RECOMANACIONS RODI MOTOR SERVICES

  • Respecteu els períodes establerts pel fabricant a l’hora de substituir el filtre de combustible, que ha de ser de qualitat.
  • Si us equivoqueu de combustible a l’hora de fer gasolina, heu de canviar sempre els filtres de combustible.
  • Feu gasolina en estacions de confiança.
  • Els dièsels de calefacció tenen estàndards de filtratge inferiors als d’automoció.
  • Si heu viatjat (o teniu pensat fer-ho) a països subdesenvolupats, hauríeu de tenir en compte la substitució del filtre de combustible.
  • Aneu al taller ràpidament si s’encén el testimoni del filtre de combustible: probablement estigui taponat o hi hagi aigua al circuit.