La ITV endureix la seva normativa i incrementa les sancions per irregularitats mecàniques

La Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) ha canviat aquest mes de juny la seva normativa incorporant un seguit de novetats que endureixen aquesta prova tècnica que periòdicament passen milions de cotxes. La nova versió de la prova tècnica és la 7.5.0.  

L’objectiu d’aquest canvi és adequar aquesta inspecció a les noves tecnologies establint una sèrie de procediments més específics que els operaris hauran de realitzar durant les seves comprovacions.

A Rodi Motor Services ens ocupem del manteniment del cotxe per a què superi amb totals garanties la inspecció de vehicles obligatòria. Per aquest motiu, et portem tota l’actualitat sobre quins aspectes contempla aquesta nova actualització de les polítiques d’inspecció de la ITV. Si el teu cotxe necessita una posada a punt per a la inspecció, no dubtis en fer una compra online a la nostra Revisió Pre-ITV.

discos freno coche

Defectes al sistema de frens ABS

En la major part dels vehicles que es comercialitzen incorporen al seu sistema de frens la tecnologia ABS. Aquesta es troba present fins i tot a alguns models de motocicleta. L’ABS és un sistema electrònic de seguretat que evita que les rodes del vehicle es bloquegin quan es realitza una forta frenada. El seu objectiu és evitar la pèrdua del control direccional del cotxe a causa d’un bloqueig de les rodes per una frenada sobtada.

Fins ara, el mal funcionament de sistema ABS era considerat una falta lleu en la inspecció tècnica de vehicles. Després d’aquesta nova actualització la falla d’aquest sistema al vehicle passarà a tenir caràcter de falta greu.  

Estat dels miralls retrovisors

De la mateixa manera que succeeix amb l’ABS, els retrovisors són un element de seguretat imprescindible del vehicle. D’ara endavant el despreniment del mirall d’un dels retrovisors passarà a considerar-se també una falta greu amb la qual no es podrà superar la inspecció.

permiso de circulación itv coche

Comprovació de les dades del permís de circulació

Fins ara, durant la inspecció ITV únicament era necessari presentar un únic document, la Fitxa Tècnica del vehicle. Amb la nova versió de la normativa 7.5.0, aquest aspecte canvia i els operaris a més podran comprovar les dades del Permís de Circulació de l’automòbil per via telemàtica si el document original no és presentat durant el procés d’inspecció. L’objectiu de la mesura és poder prevenir anomalies en la documentació durant les inspeccions.

Noves consideracions a causa del Brexit

A conseqüència de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, els cotxes d’origen britànic que vulguin tornar a ser matriculats a Espanya seran considerats cotxes importats de països tercers. Això comportarà la necessitat de demanar una homologació incrementant la complexitat i la necessitat de presentar una major quantitat de documentació.

Multes de fins a 500€ per circular sense ITV

La nova normativa també s’actualitza pel que fa als imports de les multes. D’ara endavant no disposar de la ITV et pot sortir molt car, fins a 500€. Per tant, portar el manteniment del cotxe al dia resultarà més indispensable que mai.

Si es circula per la via pública amb la ITV caducada o en estat desfavorable la penalització ascendeix fins als 200€. Si es circula amb una ITV denegada, que és el cas en què el vehicle presenta una falla més greu, la multa ascendirà fins als 500€.

El teu cotxe no té ITV o aquesta ha estat denegada? Llavors únicament pots justificar un desplaçament si et disposes a acudir al teu taller Rodi Motor Services per realitzar la seva reparació.

Saps que pots comprar la Revisió per preparar el teu cotxe per la ITV a la nostra botiga online? Només has de fer clic a l’enllaç. Fer la teva compra et portarà menys d’1 minut!