La importància del Filtre d’Aire del Cotxe

El filtre dʻaire és un dels elements indispensables del vehicle amb motor de combustió. Es compón de fibres que són les encarregades de retenir les partícules indesitjades presents a l’aire i impedir que aquestes accedeixin al motor del cotxe. La seva missió principal, per tant, és evitar un desgast prematur del motor, facilitant l’accés d’aire net al procés de combustió. També impedeix la barreja de partícules de brutícia amb el lubricant i redueix la generació de residus dins del bloc motor.

Substituir el filtre dʻaire és un manteniment molt econòmic. Hi ha models de cotxe que fins i tot permeten fer-ho un mateix. Per això, només has de saber on es localitza la peça per substituir-la pel seu recanvi.

Has de fer la revisió al teu cotxe? Busques el millor preu? Ara pots comprar la revisió del teu automòbil de forma fàcil i còmoda a través del web de Rodi Motor Services.

Per què cal canviar el filtre d’aire?

Circular amb un filtre d’aire brut o en mal estat, pot provocar problemes durant el procés de combustió del motor. Principalment, es faria notar per una pèrdua en el subministrament d’aire cap als cilindres, reduint la potència i augmentant el consum de combustible. També cal tenir present que amb un filtre d’aire obstruït, la barreja d’aire i combustible no es fa de forma òptima, per la qual cosa augmenta la sortida de gasos contaminants provocant expulsions de fum negre de manera esporàdica pel tub d’escapament. L’aparició d’aquest fum fosc és un indici clar que el filtre no es troba en bones condicions.

filtre d'aire cotxe

Com puc canviar el filtre d’aire?

Saber on s’ubica el filtre d’aire és fàcil, habitualment només cal obrir el capó del vehicle i retirar una tapa de plàstic situada just a sobre del motor de combustió. Tot i això, pot variar en funció del fabricant. El més recomanable és comprovar el manual d’instruccions del fabricant.

Com puc saber què ha arribat el moment de substituir el filtre d’aire?

Hi ha diversos símptomes que podria presentar un vehicle que delatarien que aquest requereix una substitució del filtre d’aire. Són les següents:

  • De vegades notes que el cotxe perd potència de forma esporàdica, sense canviar la intensitat amb què prems el pedal de fre.
  • El teu cotxe expulsa fum fosc pel tub d’escapament de manera freqüent.
  • Un cop retirat el filtre d’aire i observant-lo a contrallum, el filtre no es transparenta i s’aprecia completament opac.

És important que tinguis en compte que per substituir el filtre d’aire és imprescindible que el motor del vehicle estigui fred. També és important que l’habitacle on s’ubica el filtre estigui net i no contingui restes de brutícia després de substituir-lo ja que es podria tornar a obstruir.

Quan fa que no fas una revisió al teu cotxe? Saps que els fabricants recomanen una substitució d’oli i filtres com a mínim un cop l’any? Ara pots comprar online la revisió del teu vehicle a la web de Rodi Motor Services al preu més econòmic.