Les 10 Marques de Cotxes amb els millors dissenyadors

Cada any, J.D. Power fa diversos estudis en el sector de l’automòbil. Un dels més reconeguts internacionalment és el que avalua el disseny —interior i exterior— de les diverses marques del sector i els atorga una puntuació de 0 a 1.000. Aquí teniu les marques que han liderat aquest any 2015.

1. PORSCHE

La marca alemanya torna a situar-se en primer lloc, com durant els darrers onze anys. Lidera amb mà de ferro els millors dissenys i sembla que ningú podrà destronar-la, ni que sigui per un sol any.

2. JAGUAR

Les marques que se situen entre les posiciones dos a la cinc tenen gairebé els mateixos punts. De fet, tan sols estan separades per un míser punt. Sens dubte, es tracta de la franja més igualada, ja que any rere any van intercanviant les posicions entre elles. Aquest cop, Jaguar s’ha emportat la partida, amb 855 punts.

3. BMW

Amb 854 punts n’ha tingut prou per ser al podi i d’aquesta manera aconseguir la medalla de bronze. Després de Porsche, és la segona marca alemanya que apareix en aquesta llista, però ja veureu a continuació que no són pas les úniques.

4. MERCEDES-BENZ

Aconsegueix 853 punts merescudíssims. Sens dubte, la seva aposta principal és el model CLA, que ha gaudit d’una molt bona acceptació entre els consumidors.

5. AUDI

Tanquem la llista dels llocs més igualats amb una altra marca alemanya que registra 852 punts. Com veurem tot seguit, la diferència entre aquestes marques i les següents és molt gran, ja que el sisè classificat tan sols ha obtingut 843 punts.

6. LAND ROVER

Malgrat l’èxit del Range Rover Sport, aquesta marca segueix de molt lluny les marques anteriors, tot i que en favor seu s’ha de dir que és una marca dedicada en exclusiva als tot terrenys i les seves variants.

7. LINCOLN

Aquesta marca que es veu tan poc per Europa, té molta més acceptació en altres mercats. Als Estats Units, on un dels seus expresidents més emblemàtics es diu exactament igual, gaudeix d’una superioritat sense parió.

8. CADILLAC

838 punts per a una altra marca que, igual que l’anterior, no la veurem gaire per casa nostra. Queda clar que si a Amèrica vols presumir de luxe i de classe, aquesta és una de les marques que cal tenir en compte.

9. INFINITI

Molt a prop de la vuitena posició, amb tan sols tres punts menys, hi trobem aquesta luxosa marca que, malgrat no ser mai entre les primeres posicions, sempre aconsegueix colar-se en el top 10.

10. LEXUS

Tancant aquesta llista, hi tenim una marca molt irregular. De fet, al 2015 la marca Mini li ha retallat molta distància i és possible que l’any vinent li arrabassi aquesta preuada desena posició.