Com mantenir les escombretes en perfecte estat

Segur que molts de nosaltres només pensem a substituir les escombretes eixugaparabrises quan ens adonem —de vegades massa tard— que estan desgastades. Acostumem a notar-ho sobretot quan plou o quan volem netejar el vidre; és llavors quan descobrim que estan en mal estat perquè no netegen com caldria.

Aquest problema, que a priori sembla petit, pot arribar a ser perillós. Has de tenir en compte que unes escombretes en mal estat durant una nit de pluja poden arribar a reduir la visibilitat i a provocar un accident.

QUAN HE DE CANVIAR LES ESCOMBRETES EIXUGAPARABRISES?

El material amb què estan fabricades les escombretes, la goma, perd les seves propietats per culpa de factors externs com ara el fred o la calor, així com pel seu ús continuat. Encara que el clima del nostre territori no sigui gaire plujós, molts conductors fan servir les escombretes per mantenir el vidre net d’insectes o de qualsevol altre tipus de brutícia, per la qual cosa les gomes pateixen igualment un desgast. 

COM PUC SABER QUAN HE DE CANVIAR LES ESCOMBRETES EIXUGAPARABRISES?

Hi ha tota una sèrie de motius als quals cal prestar una atenció especial i que ens indiquen que cal plantejar-se la substitució de les escombretes del cotxe:

El vidre no queda prou net. Aquest és un dels indicadors més clars a tenir en compte. Si les escombretes es deixen part del vidre sense netejar, o no netegen completament l’aigua, significa que, sens dubte, estan malmeses.

El vidre s’entela. Això passa a causa de l’enduriment de les gomes, provocat pel temps. 

Les gomes estan en mal estat. Això és un aspecte que pots comprovar tu mateix. Quan les gomes estan desgastades, presenten unes estries que denoten un deteriorament provocat pels canvis de temperatura.

Soroll estrany. Si en posar en marxa les escombretes notes que vibren o que fan un soroll estrany contra el vidre, això vol dir que la goma està en mal estat i que, en conseqüència, exerceix una pressió de més sobre el vidre.

RODI MOTOR SERVICES T’ACONSELLA …

Seria convenient canviar les escombretes almenys un cop l’any. Recorda el paper clau que juguen per a la teva seguretat i la de la resta d’ocupants del vehicle.