El manteniment del sistema d’escapament del cotxe

Què és el sistema d’escapament del cotxe?

El sistema d’escapament d’un cotxe és l’encarregat d’expulsar els gasos que es generen en la combustió del motor.

Si el seu estat no és òptim es pot produir una major contaminació ambiental, el rendiment del cotxe es pot veure afectat, i poden empitjorar el soroll i el consum de combustible.

Hi ha nombroses causes que poden provocar un deteriorament prematur d’aquest element: l’ús freqüent del cotxe, els cops amb pedres, sotracs i voreres, els propis gasos de combustió, les variacions de temperatura i humitat o inclús l’edat del vehicle.

Claus d’un bon manteniment del sistema d’escapament

Tubs d’Entrada i Sortida

És fonamental comprovar que la zona metàl·lica que uneix els conductes amb el vehicle es troba en bon estat. A més a més, s’ha de verificar que els conductes no presentin senyals de deteriorament com fissures, òxid o forats.

El Silenciador

A la part exterior, és important comprovar que la carcassa no estigui foradada. De ser així, la fuga de gasos provoca sorolls.

Pel que fa a la part interior, s’ha de constatar el bon estat dels tubs i del separador del silenciador. Si al moure’ls es provoca un soroll de peces soltes, significa que es troba en un estat de corrosió avançat.

El Catalitzador

Aquest component és l’encarregat d’eliminar la majoria dels elements contaminants que produeix la combustió del motor.

D’una banda, cal comprovar si la peça de ceràmica de la càmera del catalitzador està ben subjecta.

D’altra banda, la carcassa tèrmica no ha de presentar ninguna fissura ni deformació.

Els Suports de Cautxú

Són els encarregats d’esmorteir els cops. El deteriorament o enduriment d’aquests elements impedeix que realitzin correctament la seva funció, ja que no s’ajusten a les parts metàl·liques corresponents.

Cotxe traient fum negre

Per què surt fum negre del tub d’escapament?

El fum negre és una de les senyals més evidents de que el nostre sistema d’escapament no està funcionant correctament. Això es degut a una mala combustió produïda per la falta d’aire o per un excés de carburant.

Les causes podrien ser des de la brutícia del filtre d’aire fins una fuga a la vàlvula d’escapament.

Si necessites ajuda amb el manteniment del teu cotxe, el millor és comptar amb l’experiència d’un professional. Et recomanem que visitis un taller RODI. Pots reservar la teva cita fàcilment en línia, és molt senzill. Els tècnics de Rodi Motor Services et proporcionaran un servei fiable i de qualitat per mantenir el teu vehicle en excel·lent estat. No esperis més i programa la teva visita avui mateix!