Consells per a Mantenir el teu Cotxe Net, lliure de Virus i Bacteris

Després de la situació viscuda en el món amb la COVID-19, existeixen moltes persones preocupades per la presència de virus i bacteris en el cotxe. Contra tots aquests microorganismes el nostre millor aliat serà sempre la higiene. L’interior d’un cotxe és el cultiu idoni per a aquest tipus de microorganismes on poden propagar-se ràpidament a diverses persones.

Avui et portem una sèrie de consells per a fer una neteja efectiva, evitant sempre que els materials del teu cotxe resultin danyats.

La higiene, la millor solució per a desinfectar

El primer que has de tenir present és que alguns virus poden sobreviure en l’aire fins a 30 minuts. Per tant, si transportes en algun moment a algú que està contagiat, la probabilitat de transmetre una malaltia amb segons quin virus, és molt elevada.

La millor solució contra els possibles contagis i les infeccions d’aquesta classe de microorganismes és la higiene més escrupolosa. Després de cada desplaçament, o quan transports diverses persones dins del cotxe, serà recomanable aplicar una sèrie de processos rutinaris de neteja i desinfecció que reduiran el risc de contagi.

Una persona netejant el cotxe amb guants

La primera premissa és revisar tot allò susceptible de ser tocat. Això vol dir que haurem de donar especial atenció a elements com a volant, cinturons, tiradors de les portes, palanca del canvi de marxes i pantalles tàctils. També serà important tenir en compte superfícies com el quadre de comandament o els reposabraços, que són zones molt exposades al contacte i poden ser el lloc idoni on produir-se un possible contagi.

Soc professional del transport. Com tranquil·litzo als meus clients?

Molts són els professionals que es pregunten què poden fer per a extremar les precaucions davant contagis de virus. Un taxista, per exemple, recorre la ciutat transportant persones de diferents procedències entre diferents punts. La probabilitat d’aquests professionals d’actuar com a transmissors de virus i propagadors de la grip comuna és molt elevada. I, no únicament corren el risc d’infectar-se els clients, el propi professional fàcilment pot acabar sent el primer a patir els efectes de la falta d’una higiene adequada.

Per tant, després de cada jornada, serà recomanable realitzar una petita neteja per a desinfectar les parts del cotxe que més en contacte estan amb els clients i amb el mateix conductor.

Ús de guants i productes per a desinfectar el cotxe de virus i bacteris

L’interior d’un cotxe està dotat de diferents tipus de materials que s’han de tractar amb delicadesa. Els teus aliats per a netejar i desinfectar en aquest procés seran un drap, l’alcohol i l’aigua amb sabó:

Neteja de l'interior del cotxe amb guants i un pinzell
  • Alcohol. Pots utilitzar alcohol del que es compra en farmàcies o supermercats. També poden resultar oportuns productes per a neteja de cuines que continguin alcohol en una concentració al voltant del 70% o fer servir les clàssiques tovalloletes de mans. 
  • Aigua i sabó. Tan senzill com això. Si no disposes d’alcohol, una mica d’aigua amb sabó servirà per a desinfectar els elements del cotxe exposats al contacte humà. T’aconsellem utilitzar aigua i sabó especialment amb els materials dels seients del cotxe que en general acostumen a ser més delicats.

La manera d’aplicar la neteja és molt senzilla. T’aconsellem que facis ús de guants d’un sol ús, et protegiràs a tu mateix en cas que alguna superfície a netejar estigui infectada. Posteriorment, serà suficient amb utilitzar el drap impregnat en alcohol o aigua amb sabó i passar-lo per totes les superfícies en contacte amb els passatgers i amb el mateix conductor.

En cas de compartir l’automòbil entre diverses persones

Les mesures esmentades resultaran molt més rellevants si el cotxe que utilitzarem és un cotxe que ha estat compartit amb altres persones. Estem parlant de cotxes de lloguer, d’empresa, de rènting… La major part de les companyies, quan el cotxe canvia de mans, tendeixen a realitzar una neteja, però aplicar les següents recomanacions i ser previngut mai estarà de més.

Gel desinfectant de mans al cotxe

Abans de la neteja, comença per netejar-te bé les mans amb aigua i sabó o gel desinfectant. Després d’això, utilitza un drap amb alcohol i passa’l pel volant, la palanca de canvis i el fre de mà. Aquest senzill exercici et protegirà davant virus i bacteris que pugui haver deixat presents l’anterior conductor en el volant. També és aconsellable que fem aquest mateix exercici quan retornem el cotxe. Amb això no sols ens haurem previngut davant possibles contagis, sinó que a més estarem contribuint a evitar que s’estengui una possible malaltia contagiosa.

Netejar el cotxe en major profunditat i seguretat

A vegades pot ser important realitzar una neteja en profunditat del cotxe per a una completa desinfecció de virus i bacteris. Això seria aplicable, per exemple, després de comprar un cotxe de segona mà.

Per a començar, et recomanem buidar completament el vehicle i realitzar un efectiu aspirat de tot l’interior del cotxe.  Per a fer-ho, pots utilitzar un aspirador domèstic o simplement anar a qualsevol gasolinera amb autoservei d’aspirat que solen funcionar bé.

Aspiració de l'interior del cotxe

Existeix un element dins de qualsevol cotxe que és un niu de bacteris i brutícia sense igual, les catifes. Si el teu cotxe té catifes de goma o plàstic, amb simplement passar-los una esponja amb aigua i sabó serà suficient. Després d’això un manguerazo i assecat al sol per a deixar-les com a noves. Si les catifes del teu cotxe són de tela et requerirà un major esforç, hauràs de sacsejar-les amb força. Passa’ls un raspall de cordes i també un aspirat perquè quedin perfectes.

A continuació, centra’t en el quadre de comandament del cotxe. Utilitza un drap de microfibres amb un producte netejador especialitzat per a interiors per a aquesta zona. Per a major detall, empra un pinzell sec per a retirar la brutícia que s’amaga en els espais petits com a racons o esquerdes.

Finalment, en aquests casos, és recomanable també realitzar un aspirat dels conductes de ventilació i canviar el filtre d’habitacle per a respirar aire net d’àcars i altres microorganismes.  El filtre d’habitacle és realment important en aquest punt, ja que, d’estar obstruït deixarà de filtrar l’aire que prové de l’exterior  provocant olors desagradables dins del cotxe. Per a canviar-ho, et recomanem sol·licitar cita prèvia en el teu centre Rodi Motor Services més pròxim on també podem dur a terme una completa posada a punt.