El Sistema d’il·luminació del teu Cotxe: Manteniment i Consells

Funcions del sistema d’il·luminació del cotxe

El sistema d’il·luminació no consisteix solament en les llums davanteres, sinó que inclou totes les diferents llums de senyalització i frenada, així com les llums antiboira, de carretera i inclús les que estan dins del vehicle.

El seu correcte estat és vital per tal de garantir la teva seguretat a la carretera, ja que no només serveix per veure-hi, sinó per ser vist!

Consells pel Manteniment de la il·luminació

Ajustament del Punt d’Enllumenat

El reglatge de les llums davanteres és clau per tal de no enllumenar els cotxes que venen en sentit contrari i veure correctament el camí i els obstacles. La seva revisió ha de ser habitual, ja que es pot desajustar amb el temps i per diversos motius.

A més a més, aquesta és una de les causes més comunes de fallada a les revisions ITV. Per estar tranquil, a RODI t’oferim una revisió pre-ITV per ajudar-te a passar la revisió anual sense problemes.

Les Bombetes Utilitzades

El tipus d’il·luminació és un aspecte a tenir en compte a l’hora d’elegir les bombetes. Actualment, existeixen models que milloren la visió en les circumstàncies més adverses. Algunes d’elles estan dissenyades per una millor visió nocturna o per augmentar la visibilitat sense molestar a altres vehicles. És recomanable canviar el parell de bombetes cada dos anys, sense oblidar les de senyalització. En els últims anys la gran aposta són les bombetes LED.

polit de fars d'un cotxe

Polir els Fars

Amb el pas del temps hauràs notat que els fars del teu cotxe s’han tornat de color mate. Això és degut al fet que per seguretat estan elaborats amb un material plàstic anomenat policarbonat, que en cas d’atropellament o accident no provoca lesions greus als afectats.

Tanmateix, amb el pas dels anys i les inclemències del clima aquests materials es deterioren de pressa, i l’exposició a la llum solar o els petits impactes redueixen la visibilitat notablement.

Si els nostres fars ja no tenen la claredat que tenien, està en risc la teva seguretat i dels que circulen amb tu. Acudeix al teu taller Rodi Motor Services més proper i sol·licita una cita prèvia per polir els fars.