La nova Etiqueta de l’Pneumàtic arriba aquest mes de maig.

A partir d’l’1 de maig de 2021, entra en vigor a Europa la nova etiqueta de pneumàtics i a Rodi Motor Services volem ajudar-te a estar al corrent dels canvis que això comportarà per a la compra de pneumàtics.

L’etiqueta de el pneumàtic en endavant adoptarà un nou disseny per proporcionar a tots els compradors més informació rellevant per a l’elecció de les rodes adequades. Aquest nou model d’etiqueta l’hauran d’incloure tots els pneumàtics venuts i fabricats a partir de l’1 maig 2021 .

Recorda que si necessites comprar pneumàtics nous per al teu cotxe pots consultar tota la nostra oferta en qualsevol moment a través del “Buscador de Pneumàtics” del nostre web. Simplement introdueix la mesura que necessites i compara tota la nostra oferta de marques i els seus preus.  

La nova etiqueta porta diverses novetats entre les que destaquen ampliar la informació sobre eficiència energètica (consum de combustible i emissions), contaminació acústica i seguretat en carreteres mullades . També es donarà informació sobre la capacitat d’adherència del pneumàtic sobre neu i gel.

La nova etiqueta va ser presentada fa uns dies per l’associació AFANE (l’Agrupació Espanyola de Fabricants de Pneumàtics) a la qual estan adherides les empreses més importants del sector com Michelin, Continental, Pirelli, Goodyear… L’etiqueta va ser aprovada al juny de 2020 i es troba recollida en el reglament 2020/740 de la Unió Europea. Afectarà a tot tipus de pneumàtics, tant de cotxes com a vehicles industrials com camions i autobusos.

Una etiqueta amb més dades per escollir el pneumàtic adequat

La nova etiqueta inclou informació addicional incrementant el contingut respecte a l’etiqueta actual. Les diferències són fàcils d’identificar. Són les següents:

  • Eficiència Energètica i Adherència en Mullat. Ara aquestes dues classificacions canvien l’escala en la qual són representades, en lloc de A a G en endavant serà de A a E . Com fins ara, la A representa la puntuació més alta i la E la més baixa. Aquests valors es seguiran mostrant a la part dreta de l’escala.
  • Adherència sobre superfície nevada: També s’ha afegit una nova icona per identificar l’adherència del pneumàtic sobre neu. En aquest cas consisteix en el símbol d’una muntanya nevada. Els pneumàtics en els quals es podrà trobar aquest símbol seran principalment pneumàtics d’hivern o pneumàtics 4 estacions.
  • Adherència sobre gel: apareix una nova icona que indicarà si la roda té capacitat per adherir-se a carreteres gelades. El símbol que ho representa és el d’una muntanya amb una icona de gel. Quan l’etiqueta inclogui aquest pictograma voldrà dir que els pneumàtics compleixen els requisits establerts al Reglament ECE 117 inclòs a la norma ISO 19447 que regula els pneumàtics d’hivern.
  • Contaminació acústica: L’antiga etiqueta indicava algunes dades sobre el nivell de soroll com el nivell de decibels. Tot i això, la nova etiqueta afegeix a més una nova escala A, B i C. Seguint la lògica de la resta d’indicadors, la lletra A representa els pneumàtics més silenciosos mentre que la C representa el nivell de sonoritat més alt.
  • Codi QR. D’ara endavant l’etiqueta també inclou un QR que connecta directament amb EPREL la base de dades de la Unió Europea. Gràcies a aquesta tecnologia podràs analitzar tota la informació del pneumàtic, ampliar-la i comprovar la seva veracitat. Dades com les qualificacions, informació sobre la producció, sobre el fabricant…

A més de totes aquestes novetats, la nova etiqueta indica el fabricant del pneumàtic o el seu proveïdor, el codi d’identificació, la mida exacta de la longitud de la roda, i els valors de càrrega i velocitat.

Una etiqueta pensada per reduir emissions i estalviar diners al consumidor.

L’arribada d’aquestes noves etiquetes, segons dades de la UE, hauria de suposar una important reducció d’emissions en més de 10 milions tones de CO2 . Això s’aconseguiria incrementant la competitivitat entre els fabricants i permetent un criteri més exacte d’elecció per part dels consumidors.

Per si això no fos suficient, aquesta nova informació també contempla ser beneficiosa per a la butxaca atès que permetrà estalviar als consumidors fins a 2.800 milions d’euros gràcies al fet que facilita més informació i transparència energètica.

Cerques uns nous pneumàtics per al teu cotxe? A Rodi Motor Services disposem de les millors marques al millor preu. Fes la teva compra online i aprofita les nostres ofertes increïbles.