Rodibook 2023 – Més Motos, Més Quilòmetres i Més Passió

El passat cap de setmana, es va dur a terme l’esperada 12a edició del Rodibook, l’esdeveniment motociclista no competitiu més destacat de la península, que va aplegar més de 1.400 apassionats disposats a explorar el Pirineu català, aragonès i francès a través de quatre rutes diferents, que van combinar les modalitats On-Road i Off-Road.

Sota el títol “Rutas Secretas del Pirineo“, els participants es van embarcar en una odissea que va desafiar tant les seves habilitats de navegació com la seva resistència física. Jordi Esteve, l’ànima mater de Rodibook, juntament amb Salva Echevarría i Fernando Gil, responsables de les Rutes Off-Road, van assegurar que aquest any les rutes eren encara més tècniques i desafiants, amb un RoadBook i un sistema de navegació més exigents.

Com a novetat destacada, es va introduir la ruta Off-Road Rookie, una opció ideal per a aquells que busquen una experiència menys extenuant sense sacrificar l’emoció. La filosofia d’aventura i exploració de Rodibook continua intacta.

Compromís Ambiental i Convivència Motera en Acció

A la Rodibook 2023, el compromís amb el medi ambient i la convivència motera va ser una prioritat. L’organització va destinar 13.293 euros a projectes socials, mediambientals i culturals al Pirineu a través del seu projecte Rodibook BetterWay. A més, es va destacar per la creixent participació de dones motociclistes, amb un rècord de 55 dones inscrites a ambdues modalitats.

Grans pilots del Rally Dakar, com Joan Pedrero, Gerard Farrés, es van unir a l’esdeveniment, així com influents personalitats del món del motor. L’esdeveniment no només és una passió pels participants, sinó que també té un impacte econòmic significatiu a la regió, estimat en 450.000 euros, segons el consell de la Vall d’Aran. A més, es va demostrar compromís amb el territori a través de donacions per a la protecció del medi ambient i el suport als ramaders locals.

Rodibook 2023 On-Road: Desafiant la Pluja a les Rutes del Pirineu

La Rodibook 2023 On-Road es recordarà com una edició èpica, en què els participants es van enfrontar valentament a les inclemències del temps, des de la pluja a la sortida fins als trams assolellats a França. Amb una ruta que va abastar més de 750 km i nombrosos ports de muntanya, els motociclistes van demostrar el seu compromís amb l’exploració de les “Rutas Secretas del Pirineo”.

La seguretat a la carretera va ser una prioritat, i el respecte per les normes i pels companys de ruta es va mantenir enlairat. Tot i que el cansament físic va ser inevitable, la satisfacció de completar la ruta va superar qualsevol esgotament.

Rodibook 2023 Off-Road: Pluja, Fang i la Ruta Més Dura Fins Ara

La Rodibook Off-Road 2023 es va desenvolupar a les pintoresques comarques d’Osca de Sobrarb i Ribagorça, però va estar marcada per la pluja, la qual cosa va afegir un nivell addicional de desafiament a una ruta ja de per si dura. Només set valents motociclistes van aconseguir completar la ruta Off-Road Pro, que aquest any va ser la més exigent de totes.

L’esdeveniment també es va distingir pel seu compromís amb la seguretat i la sostenibilitat, amb la introducció d’un equip de rescat per ajudar els motociclistes atrapats al fang. La Rodibook 2023 Off-Road va ser una veritable aventura, destacant la determinació i la passió dels participants.

La Rodibook 2023 continua consolidant-se com un esdeveniment emblemàtic, compromès tant amb l’aventura en moto com amb la preservació de l’entorn i la comunitat local en què es du a terme. Fins a l’any vinent, Rodibook!