5 Consells per protegir el teu Cotxe del Fred

No és cap secret que el teu cotxe pateix amb els canvi sobtats de temperatura. Molts dels seus elements, tot i que a primera vista no ho sembli, es poden veure afectats per les baixes temperatures dels mesos d’hivern.

Per aquest motiu, i per tal de estalviar-te visites sobtades a taller, anem recomanar-5 aspectes clau a controlar quan arriba el fred.

1 – Procura que el teu cotxe dormi sota cobert 

No és el mateix que el teu cotxe “dormi” al carrer a que ho faci en un garatge. El cotxe que es guarda al garatge sempre presentarà menys problemes a l’hora d’arrencar que un que hagi passat la nit a la intempèrie.

Quan el motor del cotxe arrenca en fred necessita un temps per agafar temperatura i assolir el nivell de calor òptim per al seu funcionament. Si guardes el teu cotxe habitualment a un pàrquing, després d’arrencar, el nivell de temperatura òptim s’assolirà abans el que ajuda al motor a patir menys després de la posada en marxa. 

En cas que no puguis deixar-lo en un lloc tancat, et recomanem que ho aparquis al lloc menys exposat que et sigui possible trobar. Sense tractar amb el vent, la pluja o la neu el teu cotxe estarà patirà menys.

2 – Controla que la bateria no s’esgoti

La bateria és un dels elements que més pateix amb el canvi de temperatures, tal com ja t’expliquem en aquest altre article sobre com allargar la vida de la bateria del teu cotxe.

bateria cotxe hivern

Tingues en compte que amb la bateria freda costarà més arrencar el motor del cotxe. Hi ha un un truc per a aquests casos. Si vius en un lloc molt fred i el teu cotxe ha passat la nit a baixa temperatura, prova a passar un drap calent i sec sobre la bateria uns minuts abans d’encendre el motor. Et serà més fàcil l’encesa, segur que et sorprens. 

Si necessites comprovar l’estat de la bateria o veus que dóna senyals d’estar fallant, sol·licita cita prèvia en un taller Rodi i t’ajudarem amb el canvi. 


3 – Controla que l’oli del motor del teu cotxe estigui en bon estat

En època de fred, si l’oli no està en bon estat o no resisteix bé les baixes temperatures, pot arribar a perdre gran part de la seva viscositat. Això es traduirà en un esforç extra per part del teu cotxe a l’hora d’arrencar. Els olis multigrau i menys viscosos faciliten l’arrencada a l’hivern i són una bona opció en aquests casos. Tingues present sempre utilitzar el tipus d’oli que recomani el fabricant del teu cotxe.

4 – Utilitza un bon líquid refrigerant com anticongelant

líquid refrigerant anticongelant

El líquid refrigerant és també anticongelant. Evita que les peces es deteriorin o s’oxidin i ajuda a controlar la temperatura del motor. En totes les revisions es recomana comprovar el nivell d’aquest important líquid. Recorda que és oportú substituir-lo cada tres anys o cada 60.000 quilómetres.

5 – Evita castigar el sistema d’arrencada i el motor

Arrencar el cotxe després d’haver passat molt de temps a la intempèrie o exposat al fred és una de les situacions en les que més pateix el motor. La millor manera d’evitar aquest fort esforç és disposar d’un pàrquing cobert.

Un altre punt important que pots tenir en compte per arrencar en fred sense problemes és assegurar-se que els filtres de combustible i d’aire es troben en bon estat.

A Rodi podem ajudar-te també a verificar l’estat dels teus filtres i revisar qualsevol tipus de problema que puguis apreciar amb l’arrencada.

Tens dubtes sobre com has de preparar el teu cotxe per al fred de l’hivern? A Rodi podem ajudar-te, som especialistes en el manteniment del cotxe quan baixen les temperatures. Demana Cita Prèvia i fes el manteniment al Millor Preu.


Segur que seguint aquests consells la salut del teu cotxe a llarg termini ho agrairà i aconseguiràs reduir despeses innecessàries en el seu manteniment.

pneumatics hivern rodi motor services