5 Consells pel Manteniment dels Frens

Pràcticament tots els conductors estaran d’acord a afirmar que el sistema de frenada en una de les parts més importants i vitals per a la seguretat del vehicle a la carretera.

Els frens i cadascun dels seus elements (les pastilles, els discos i el líquid de frens), estan sotmesos a un desgast continu per part dels conductors. Per això, hem de tenir en compte alguns aspectes per al seu correcte manteniment.

  1. Digues-me com condueixes. La forma de conducció de cadascun influeix directament en el desgast dels components del sistema de frenada. Si ets un conductor que sol portar un vehicle de càrrega o condueixes per muntanya, segurament et veuràs obligat a revisar els frens amb més freqüència.
  2. Interpreta els senyals. El teu cotxe és molt llest: si alguna cosa li passa, així t’ho indicarà. Per això és tan important que no donis per alt els avisos lluminosos o altres aspectes com el tacte esponjós del pedal de fre o si notes una vibració al trepitjar-lo.
  3. No abusis del fre. En comptes d’això, utilitza el canvi de marxa per reduir la velocitat. Així evitaràs que el sistema de frenada es calenta i durarà més temps en bon estat.
  4. Revisa els frens. No costa res ia més t’asseguraràs que tot està en ordre. Recorda que es recomana revisar el sistema de frenada cada 20.000 km.
  5. Confia en el teu taller RODI MOTOR SERVICES. En qualsevol revisió del teu vehicle, si detectem que algun element del sistema de frenat està en males condicions, així t’ho indicarem. És important que ens escoltis, o si no, mira-ho des d’aquesta perspectiva: amb la seguretat no s’hi juga.