Per què és tan important canviar el Filtre d’Oli?

El filtre d’oli és l’encarregat de retenir les impureses generades per la combustió i evitar que aquestes es filtrin a l’oli, el que podria provocar obstruccions o fins i tot afectar al motor i acabar en avaria greu. Per això, a RODI MOTOR SERVICES et recomanem canviar el filtre d’oli quan es canviï l’oli del vehicle. Molts propietaris encara no estan conscienciats i no realitzen la substitució fins que han de lamentar les conseqüències de circular amb un filtre brut o que ja ha perdut les seves propietats filtrants. 

Per què és tan important canviar el filtre d’oli?

L’oli i el filtre treballen junts. Tal i com hem explicat sobre aquestes línies, un filtre en mal estat pot arribar a obstruir-se per culpa de la brutícia, el que no deixaria passar l’oli i provocaria una averia per falta de lubricant. A més, podria existir un desgast molt més ràpid d’algunes peces com els coixinets o la bomba d’oli per culpa d’algunes partícules més dures o grans.

Un altre gran problema al que ens podem enfrontar és el traspàs d’aquestes partícules a l’oli, així que, com imagines, de poc servirà canviar l’oli si tenim el filtre deteriorat.

La importància del filtre d’oli

Has de tenir en compte que un filtre d’oli nou reté fins el 97 % de les impureses. A més de les partícules que ja hem mencionat, reté altres tipus de brutícia com el pols que pugui entrar a traves del sistema de suspensió o els residus de combustió.

També és l’encarregat d’evitar que els elements semi-sòlids com laques o carbó provinents de la combustió del carburant es barregin amb l’oli.

Com evitem les avaries?

T’ho hem vingut dient durant tot l’article: canviant el filtre d’oli aprofitant que estem substituint l’oli. Et costarà uns euros de més, però evitaràs haver de pagar més si es dona el cas d’una averia. Recorda seguir les recomanacions del fabricant del teu vehicle per saber quan ha arribat el moment de canviar-los.

Revisions RODI

A RODI disposem de plans de manteniment adequats a les necessitats del teu vehicle. Escull el que més us convingui i reserva cita prèvia al teu taller RODI més proper!