5 elements del teu cotxe a tenir en compte a la tardor

Ha arribat l’hora de posar el teu cotxe a punt per a la nova estació: la tardor. Ara que la calor i els rajos de sol s’han acomiadat definitivament de nosaltres per donar par al fred i a les pluges pròpies d’aquesta època de l’any, toca realitzar el manteniment adequat pel teu vehicle. I és que, depenent de l’estació en la que ens trobem, haurem de realitzar unes comprovacions o unes altres. 

A continuació, t’expliquem els 6 elements que has de tenir en compte per al manteniment del teu cotxe a la tardor:

  1. Comprova el nivell dels líquids. És recomanable comprovar que el nivell d’oli i de líquid refrigerant siguin correctes. Després de l’estiu, època en què els desplaçaments amb el nostre vehicle són més grans, els nivells poden baixar. A més, és important tenir també el líquid eixugaparabrises i de frens correctes, ja que a la tardor són abundants les pluges.
  2. Revisa l’aire condicionat. De la mateixa manera que és important revisar que l’aire funciona correctament a l’estiu, també ho és comprovar que funciona la resta de l’any. Per això et recomanem engegar almenys un cop al mes per assegurar-nos que no hi ha cap error i evitar trobar-nos amb la sorpresa quan torni la calor i el necessitem de veritat.
  3. Confirma que els eixugaparabrises funcionen. Plou, hi ha boira … i la condensació de l’aire i la humitat poden provocar que el vidre davanter del nostre cotxe s’enteli o mulli. Per això és tan important comprovar que les escombretes eixugaparabrises funcionen correctament, no deixen rastre en netejar el vidre ni fan soroll. Les altes temperatures de l’estiu poden fer que la goma no estigui en bon estat, així que assegura’t que no has de canviar-les.
  4. Revisa la bateria. El descens de les temperatures a la tardor pot afectar la bateria del teu vehicle, sobretot si ja està gastada. Revisa el seu estat de cara a l’hivern, quan les baixes temperatures encara l’afecten més, i evita ensurts innecessaris.
  5. Revisa els pneumàtics. No podíem oblidar-nos dels pneumàtics! Revisa’ls per assegurar-te que l’estat de la goma i la profunditat del dibuix són les adequades. Com hem comentat anteriorment, amb els desplaçaments típics de l’època d’estiu, seria normal que presentessin més desgast, així que estigues atent per si has de canviar-los. Recorda també que és recomanable canviar els teus pneumàtics d’estiu per uns d’hivern per afrontar les condicions meteorològiques hivernals sense problemes.