5 punts del teu cotxe a tenir en compte per a aquesta tardor

La tardor ha arribat, i amb ell la necessitat de posar a punt el cotxe per les noves condicions climàtiques. Ara que la calor i els raigs de sol han cedit el seu espai per donar pas a l’arribada del fred amb dies de núvols i pluges, és oportú repassar alguns punts importants de la cura del cotxe per evitar contratemps.

Sempre que es produeix un canvi d’estació és recomanable realitzar un petit repàs al vehicle. Aquest repàs, ho pots fer tu mateix, encara que sempre serà millor que et deixis aconsellar per un mecànic professional al taller. Així que, ja saps, amb cada canvi d’estació anota bé a l’agenda comprovar l’estat del teu cotxe.

Però… quins punts has de comprovar exactament? No et preocupis. A Rodi ens ocupem també d’explicar-t’ho. Existeixen 5 elements importants als quals has de parar especial atenció per a què aquesta tardor només et preocupi gaudir de la conducció:

1 – Comprovar el nivell dels líquids del cotxe

Els líquids bàsics per comprovar són el nivell d’oli i el nivell de refrigerant. Molts dels cotxes més moderns et permeten comprovar aquests apartats directament des del quadre de control del vehicle.

A l’estiu generalment ens desplacem molt més en cotxe que durant la tardor i l’hivern. Això provoca que els nivells dels líquids puguin baixar. A més, és important tenir també suficient líquid eixugaparabrises i líquid de frens , ja que a la tardor són abundants les pluges i haurem de fer-los servir més.

2 – Realitza una comprovació de l’aire condicionat i la calefacció

De la mateixa manera que és important revisar que l’aire condicionat funciona a l’estiu, també ho és en altres èpoques de l’any. El recomanable és encendre’l un cop a el mes per assegurar que no dóna cap error i evitar sorpresa quan torni la calor.

Però… l’aire condicionat, només és una part del sistema de climatització. Sobretot, a la tardor, el que has de comprovar és que la calefacció escalfa adequadament. A poc a poc, a mesura que s’aproximi l’hivern, la temperatura anirà descendint. És important que estiguis preparat per llavors, ja que seria una sorpresa molt desagradable descobrir que la calefacció no funciona un matí de fred intens.

Si detectes qualsevol classe d’anomalia al sistema de climatització del teu cotxe, acudeix al teu taller Rodi Motor Services més proper per a què un dels nostres mecànics pugui assessorar-te sobre com solucionar l’avaria.

3- Confirma que els eixugaparabrises funcionen correctament

A la tardor, plou, hi ha boira … i la condensació de l’aire i la humitat fan que el vidre davanter del cotxe s’enteli o mulli amb molta facilitat. Per això és important comprovar que les escombretes eixugaparabrises funcionen correctament. Funcionar, no vol dir únicament que les escombretes es moguin pel vidre, vol dir a més que no deixen rastre al netejar i tampoc fan soroll.

L’estiu, les seves altes temperatures i el descens de la mateixa tardor pot provocar que la goma es deformi o s’esquerdi. Aquest moment de l’any és un dels més adequats per substituir la goma de les escombretes i comptar, així, amb una lluna neta els dies més plujosos.  

4 – Realitzar una comprovació de l’estat de la bateria

El descens de les temperatures a la tardor pot afectar a la bateria del teu cotxe, sobretot, si comença a comptar amb signes de desgast. En general, la bateria és un component que no avisa abans de fallar. Simplement, un dia intentes arrencar el cotxe i resulta impossible. A més, molts conductors desconeixen que l’època de l’any en què més es desgasta la bateria és l’estiu i, a causa d’això, és a la tardor que es manifesta aquest desgast amb la caiguda de temperatura.

Revisar l’estat de la bateria abans de l’arribada de l’hivern, l’època més dura pels vehicles, resulta fonamental. Si visites el taller, demana comprovar el seu estat per evitar ensurts innecessaris de cara a l’hivern.

5 – Revisa els pneumàtics del cotxe

Finalment, no pots deixar passar els pneumàtics. Segurament, el component de la llista més important per la teva seguretat i la d’aquells que t’acompanyen al cotxe. Comprova el seu estat prestant atenció a tots els detalls. La profunditat del dibuix ha de ser l’adequada sense haver arribat al testimoni de desgast. A més, els pneumàtics no han d’estar esquarterats ni comptar amb zones esquinçades o deformacions al seu flanc.  

El més habitual és que, a l’haver realitzat vacances i gaudit del cotxe durant l’estiu, l’ús dels pneumàtics hagi estat força intens. Seria molt normal que presentessin signes de desgast per la qual cosa convé estar atent.

A més, aquesta època de l’any és ideal per a canviar els pneumàtics d’estiu per pneumàtics d’hivern i preparar-se per gaudir l’època de baixes temperatures amb escapades a zones rurals o viatges a les pistes per esquiar.  

El teu cotxe demana un canvi de pneumàtics? Vols saber les ofertes que pots aprofitar si els compres ara a Rodi Motor Services? Comprova-ho en un moment al nostre “Cercador de Pneumàtics”.