5 elements del teu cotxe que has de revisar abans de marxar de pont

A Rodi Motor Services, la nostra prioritat és que els conductors que venen al taller gaudeixin de conduir amb tranquil·litat i seguretat al seu vehicle. Per aquest motiu, si ets un dels afortunats que va aprofitarà el proper pont per fer una sortida en cotxe, la nostra missió és assegurar el vehicle et permetrà aprofitar cada segon per desconnectar de la rutina.

Avui hem preparat 5 punts imprescindibles que has de tenir en consideració abans d’emprendre el viatge. Tingues ben en compte i prepara’t per “l’operació sortida”.

1 – Assegura’t de portar amb tu els papers del cotxe

Quan es produeix un pic en desplaçaments, és comú trobar algun que un altre control de policia. La documentació del vehicle és tan important com una mecànica en bon estat. El document que acredita el vehicle és la fitxa tècnica, on es recullen totes les dades tècniques i si has passat o no la ITV.

A més, no t’oblidis mai del teu permís de conduir i del permís de circulació del teu cotxe, ja que són documents que t’acrediten a tu i al vehicle com aptes per circular. Sembla obvi, però et sorprendria la quantitat de gent que no sap on els té o que, simplement, els perd. 

2 – Porta amb tu una balisa de senyalització i armilla reflectant

L’últim que es desitja estant de pont amb el teu cotxe és tenir incidents, però… imagina que punxes un dels pneumàtics . O que viatges de nit i es fon un dels fars. En aquest cas, et veuràs obligat a parar al mig de la carretera. Si t’atures, encara que sigui només per un moment, és molt important senyalitzar bé que tens un problema mecànic perquè altres conductors et visualitzin correctament. Per això, resulta molt útil dur amb tu una balisa de senyalització (o, si no disposes d’una, el clàssic triangle) i l’armilla reflectant. És important que aquests components es troben dins de l’habitacle, d’aquesta manera podràs fer-te amb ells abans de baixar-te.

I… si el teu cotxe ha punxat un dels pneumàtics, cerca un taller mecànic Rodi on realitzar la reparació de la roda o, en cas que fos necessari, realitzar un canvi de pneumàtics. Pots consultar la ubicació de tots els nostres tallers aquí:

3 – No oblidis el pneumàtic de recanvi o el kit anti-punxades

Quant fa que no comproves l’estat de la roda de recanvi ? Saps si compta amb la pressió adequada per circular? Què passaria si haguessis de fer ús d’ella a causa d’una emergència com una rebentada? Potser mai has hagut d’utilitzar-la, però cal que et trobis en el lloc més recòndit i inaccessible per a què, de sobte, un contratemps t’obligui a treure-la del maleter.

triangle pneumàtic recanvi cotxe avaria

Existeixen alguns models de vehicle que no compten amb roda de recanvi. Aquests cotxes en general han de muntar pneumàtics Run-flat . També hi ha la possibilitat que, per algun motiu, no comptis amb roda de recanvi ni pneumàtics Run-flat, en aquest cas, serà imprescindible pel teu viatge comptar amb un kit anti-punxades per si existeix la necessitat d’utilitzar-lo.   

4 – No oblidis portar amb tu el carregador del mòbil

En l’època en què vivim, és més probable que t’oblidis de la roba interior que del carregador del mòbil… Tot i això, és una situació que pot succeir i que podria provocar un bon problema en certes situacions. És important que disposis d’un carregador de telèfon a dins del cotxe, per si et quedes sense bateria mentre circules a quilòmetres de qualsevol població propera.

Coses com avisar algú que t’està esperant al destí, fer alguna trucada per reservar taula a un restaurant o trucar la grua perquè has tingut un incident… Són accions que avui dia són essencials i que els telèfons mòbils han facilitat enormement. Això sí, quan estiguis al volant no miris el mòbil! Fes ús d’un mans lliures o para un moment a un lloc segur per fer la trucada que necessites.

5 – Una mica de diversió perquè el viatge sigui més amè.

Tant si viatges sol com si viatges amb familiars o nens, l’entreteniment és important. Assegura’t de portar la música del vostre grup favorit per a què us mantingui actius.

I… si viatges amb nens, imprescindible comptar amb una tablet o telèfon mòbil amb pel·lícules infantils que facin el viatge una miqueta més amè als més petits. Molts nens tenen dificultats per tolerar els viatges en cotxe, per això de vegades també és recomanable començar el trajecte ben d’hora i així realitzar la part més gran del viatge mentre els petits estan dormint.

Com? No has fet la revisió anual al teu cotxe? Abans d’emprendre un viatge de pont, per precaució, vine al taller per fer una posada a punt. A Rodi Motor Services som experts en manteniment al millor preu. Encara no ens coneixes?