Consells pel manteniment del cotxe a la primavera

Cada vegada que canviem d’estació, recomanem revisar els elements del nostre vehicle. Del fred i el gel de l’hivern passem a l’augment de les temperatures i a les pluges de primavera, i també, als desplaçaments i escapades amb els que gaudir del bon temps. Si volem aprofitar el temps i gaudir dels nostres viatges, hem d’assegurar-nos de tenir el cotxe a punt per no preocupar-nos ni un moment per les possibles incidències.

Quins elements he de tenir en compte pel manteniment del meu cotxe a la primavera?

Els pneumàtics

Haurem de revisar l’estat dels pneumàtics, sobretot si durant l’hivern hem viatjat a zones fredes o amb neu. Molts conductors segurament haureu optat per muntar pneumàtics d’hivern: si és així, aquest és el moment de guardar-los i de tornar a muntar els nostres pneumàtics d’estiu. O, si ets dels previnguts i portes uns pneumàtics 4 estacions, ja sabràs que no hi ha problema i que pots circular tranquil·lament amb els mateixos. Això sí, és important realitzar una revisió de les pressions i comprovar el desgast del dibuix i de la banda de rodadura.

Les escombretes eixugaparabrises

Ja es sap: a la primavera, les puges són traïdores. Per això, és de vital importància que ens assegurem que les escombretes eixugaparabrises estan en perfecte estat. No volem veure’ns sorpresos per una tempesta i descobrir llavors que les escombretes no netegen bé l’aigua, fan soroll o deixen el vidre brut. Revisa-les i assegura’t que la seva goma segueix mantenint les seves propietats. I ja que estem, també és important que revisis el nivell del líquid eixugaparabrises.

El filtre d’habitacle

També conegut com el filtre anti-pol·len, és el que s’encarrega de filtrar i purificar l’aire que entra dins del cotxe. El millor és canviar-lo abans de l’arribada de la primavera per evitar que les partícules de pol·len i altres que floten en l’aire arribin a l’interior del vehicle, sobretot si ets al·lèrgic. A més, també estaràs evitant la proliferació d’àcars i bactèries.

La batería

Com ja hem explicat, la bateria és un dels elements que més pateix a l’hivern. Les baixes temperatures poden haver afectat les seves propietats, així que ens exposem a que el nostre cotxe ens deixi tirats en qualsevol moment. Revisa-la, sobretot si té més de 4 anys.

L’aire condicionat

Amb l’augment de les temperatures, segurament molts també ens recordarem de l’aire condicionat. Si veus que no refreda bé o que dona algun tipus de problema, apropa’t al teu taller Rodi Motor Services per realitzar una càrrega de gas.

A més, tampoc pots oblidar altres elements importants, com la revisió del nivell de líquids, els fars, la carrosseria, i altres elements que hagin pogut patir amb el fred i el clima de l’hivern.