Com purificar l’aire i eliminar les males olors del cotxe?

Si hi ha un lloc en el qual la brutícia, la pols i la humitat es concentren amb facilitat, aquest és sens dubte l’interior d’un cotxe. L’acumulació d’aquestes partícules acaba per convertir-se en el cultiu perfecte per a la proliferació de bacteris que són els principals responsables de les males olors al cotxe . 

Un cotxe amb males olors provoca inevitablement un ambient desagradable que té diversos problemes associats.

El més evident és que resulta aclaparador per a qualsevol persona trobar-se en un entorn tancat on el simple acte de respirar es converteix en una molèstia. En cas de realitzar un viatge llarg amb passatgers, l’experiència en lloc de ser disfrutable pot convertir-se en un veritable turment.

Encara que molts conductors ho ignoren. La mala olor dins del cotxe durant trajectes llargs pot provocar problemes de concentració en el conductor i incrementar la possibilitat de marejos entre els passatgers. Per tant, procurar eliminar la mala olor a l’habitacle de tant en tant no només és indispensable, sinó que també resulta un acte d’higiene necessari.

A Rodi Motor Services, disposem d’un dels millors mètodes per purificar l’interior de l’habitacle i eliminar males olors. Estem parlant de la purificació i desinfecció del cotxe amb Ozó . Si no coneixes les bondats d’aquest gas et convidem a descobrir-les a la nostra secció dedicada.

Què provoca males olors dins del cotxe i com evitar-ho?

Per no tenir males olors a l’interior del cotxe el primer consell que et podem donar és evitar totes aquelles situacions que són susceptibles de provocar-lo.

persona menjant dins del cotxe

Menjar a l’interior de vehicle

La mala olor prové especialment de la matèria orgànica, per tant, si vols evitar-la el primer consell que has de seguir és evita menjar i beure dins del cotxe. Quan menges és inevitable que petites partícules com molles de pa o un altre tipus d’aliments caiguin sobre l’entapissat. Aquesta matèria amb el pas dels dies es descompon i s’adhereix a la tapisseria per sempre. La seva neteja és molt dificultosa i gairebé impossible d’eliminar per complet. Això resulta encara més complex d’eliminar si es tracta de líquids.

Fumar al cotxe!

Tothom sap com fa olor l’interior d’un cotxe quan el seu propietari fuma a dins. Per a qualsevol no fumador, la presència de tabac a l’interior de l’habitacle és perceptible ràpidament.

Per tant, la recomanació a seguir seria deixar de fumar al cotxe i no deixar que altres persones ho facin. En cas que necessitis eliminar l’olor d’un cotxe on algú ha fumat prèviament, podràs aconseguir-ho fàcilment mitjançant l’ús de la purificació amb ozó.

gos dins d'un cotxe

Transportar un gos o un altre tipus d’animal

Diuen que el gos és el millor amic de l’ésser humà. Tot i això, no vol dir que sigui el millor company amb el qual compartir el cotxe. Hi ha dos motius pels quals els animals tenen certs inconvenients com acompanyants: els pel i l’olor.

El pèl de l’gos, sobretot si es tracta de races grans, és especialment molest i s’encarrega d’escampar l’olor de l’animal per tot l’habitacle. Aquesta olor pot perdurar durant dies i fins i tot setmanes si el pèl roman a l’habitacle. Tenim algunes recomanacions al respecte en aquest cas:

  • Situa l’animal a un lloc adequat de l’habitacle amb les mesures de subjecció corresponents (gàbia, cistella de transport, etc.). Sobretot, no facis el que es veu a moltes pel·lícules, deixar l’animal solt pel cotxe segons la seva voluntat.
  • El següent pas per eliminar l’olor canina, és sens dubte, retirar totes les restes de pèl. Si has seguit el consell anterior, no et resultarà complicat ja que tots estaran a un lloc concret. Fes ús d’un aspirador per desfer-te d’ells.
  • Un cop lliure de pèl el cotxe, pots fer ús d’ambientador o productes químics per camuflar l’olor que poc a poc anirà desapareixent. En aquest cas especialment et recomanem provar l’ozó com a desinfectant , ja que l’olor de l’animal desapareixerà en qüestió de segons.

Viatjar amb nens

Ets pare o mare? Llavors segur que saps al que ens referim. Els nostres fills són encantadors, però s’emporten el premi Guinness quan es tracta d’embrutar. Si viatges amb nens és bastant probable que et trobis amb situacions on baves, vòmits, restes de menjar i joguines trencades són anècdotes del viatge.

Una bona opció, és possar sobre el seient una manta o tovallola que es pugui rentar fàcilment en cas que s’embruti. També serà important després del viatge retirar les estoretes i aspirar. Amb això aconseguiràs evitar que apareguin males olors i en cas de fer acte de presència sempre tens l’ozó per ajudar-te.

Per què l’ús de l’ozó és la solució òptima per eliminar les males olors?

L’ozó és un gas que es caracteritza per estar format per una molècula amb 3 àtoms d’oxigen, el que el converteix en un gas altament oxidant . Aquesta característica el fa capaç de destruir petits microorganismes de forma extremadament eficient, per aquest motiu, és un dels millors desinfectants i purificadors de vehicles. La seva efectivitat és tan gran que s’utilitza fins i tot per esterilitzar quiròfans.  

Com hem remarcat al llarg d’aquesta publicació, la presència de la matèria orgànica dins de l’habitacle provoca la proliferació de bacteris. Aquests microorganismes s’alimenten, creixen i desenvolupen allà on troben un hàbitat, i els residus que generen són els que produeix la mala olor.

Quan l’ozó fa acte de presència, descompon els bacteris i els seus residus amb el que l’emissor de la pudor desapareix. Tot i això, has de tenir en compte que l’ozó no elimina la matèria orgànica , per tant, si el teu cotxe està brut al seu interior amb restes d’aliments, pèls d’animal o qualsevol altre tipus de brutícia capaç d’atreure als bacteris, el mal olor podria tornar al cap de poc temps. Per tant, una bona neteja resultarà també fonamental.

Altres beneficis de l’ús d’ozó a l’interior de l’habitacle del cotxe.

mol·lécula d'ozó

A més, d’eliminar les males olors l’ús de l’ozó té moltes altres avantatges que el converteixen en un tractament molt recomanat de realitzar de tant en tant.

  • No contamina,
  • Purifica l’aire i destrueix toxines,
  • Actua com a desinfectant,
  • Arriba a tots els racons i amagatalls en tot tipus de superfícies,
  • No deixa residus,
  • No contamina.

T’agradaria saber més sobre els avantatges de la desinfecció amb ozó? No dubtis a descobrir-les a la nostra secció dedicada.