5 imprescindibles del teu cotxe per gaudir del pont

Volem que condueixis tranquil i, sobretot, que només t’hagis de preocupar d’aprofitar aquests dies de festa i de desconnectar. Per això, t’expliquem quins cinc imprescindibles has de tenir al cotxe abans d’emprendre la teva «operació sortida». 

1. PAPERS, SI US PLAU!

Quan es produeix un pic en els desplaçaments, és ben habitual trobar algun control. Sempre et recordem la importància de tenir tots els elements del cotxe a punt i en bon estat. El document que ho acredita és la fitxa tècnica del vehicle, en què es recullen totes les dades tècniques del vehicle i si has passat o no la ITV. A més, no t’oblidis mai el permís de conduir i el permís de circulació del teu cotxe. Sembla obvi, però et sorprendria saber quanta gent hi ha que no sap on els té o que els ha perdut. 

2. ABANS DE TOT, SEGURETAT

Esperem que no, però imagina’t que punxes. O que viatges de nit i es fon un dels fars. En aquests casos, et veuràs obligat a aturar-te, i si estaciones el vehicle —encara que sigui un moment, en un costat de la carretera—, és molt important que senyalitzis bé la zona. Per això, és imprescindible portar el triangle de senyalització i les armilles reflectores, si és a dins de l’habitacle millor, perquè puguis accedir-hi abans de baixar del cotxe.

3. EL PNEUMÀTIC DE RECANVI

Tens la roda de recanvi controlada? Saps si està a la pressió adequada per circular sense problemes? Potser mai no has hagut d’utilitzar-la, però n’hi ha prou que l’oblidis perquè, de sobte, la necessitis.

4. ALGÚ TÉ UN CARREGADOR?

En l’època en què vivim, és estrany veure algú oblidant-se el carregador; però és clar, de vegades passa. És important que en tinguis un al cotxe per assegurar-te que no et quedes sense bateria al mòbil. Avisar a algú que t’està esperant al destí que ja has sortit, fer una trucada per reservar taula en aquell restaurant de carretera… Això sí, recorda: al volant, no miris el mòbil. Disposa sempre de l’opció dels mans lliures; i si no, atura’t un moment. 

5. UNA MICA DE DIVERSIÓ

Tant si viatges sol o amb nens, l’entreteniment és important. Música per mantenir-te actiu, pel·lícules per als més menuts…