Què és l’equivalència de Pneumàtics?

Els pneumàtics equivalents tenen dimensions similars a les marcades per al teu vehicle Què vol dir? Que si, per exemple, tens un cotxe amb uns pneumàtics de mesures poc usades, pots aprofitar l’equivalència per muntar un altre tipus de pneumàtic. Però compte: qualsevol canvi de diàmetre, perfil o amplària ha d’estar regulat per la legislació vigent.

Gràcies a la fitxa tècnica del nostre vehicle podem saber quins pneumàtics són equivalents per a nosaltres. Has de saber que totes les mesures que s’indiquin a la fitxa són homologades i totalment legals de cara a passar la ITV.

No obstant això, has de tenir en compte que un pneumàtic equivalent ha de complir una sèrie de condicions, marcades pel Reial Decret 866/2010:

  • Índex de càrrega: Ha de ser igual o superior a l’homologat
  • Codi de velocitat: Ha de ser igual o superior a l’homologat
  • Perfil de la llanda: Igual a la del pneumàtic homologat
  • Diàmetre exterior: igual, amb una tolerància de +/- 3%

A la part lateral del pneumàtic podràs trobar informació rellevant sobre les especificacions que ha de tenir un pneumàtic equivalent per al teu vehicle, com la mesura, la velocitat màxima que pot assolir o la càrrega, entre d’altres. Per això és tan important saber llegir correctament un pneumàtic!

A més, pots consultar l’equivalència de pneumàtics gràcies a la calculadora de la ITV, fent clic aquí.