5 motius per inflar amb nitrogen els pneumàtics del teu cotxe

Dins del món del pneumàtic, l’inflament amb nitrogen és un servei que demanen cada cop més conductors. I no és estrany, ja que els beneficis d’inflar els pneumàtics amb aquest gas superen amb escreix l’escàs preu extra que es pot arribar a pagar per aquest servei. El nitrogen no només millora la seguretat que et poden oferir els pneumàtics, sinó que a més t’ajuda a allargar la seva duració i ser més respectuós amb el medi ambient.

Les característiques químiques del nitrogen

Encara que molta gent ho desconeix, la realitat és que el nitrogen és l’element més abundant que hi ha al planeta terra. A l’ambient, aquest es troba present en forma de gas. Forma part del que anomenem aire, que no és més que una barreja de diversos gasos: nitrogen, oxigen, diòxid de carboni, vapor d’aigua i, en menor mesura, altres elements. A l’aire comú, la presència del nitrogen és aproximadament del 73%.

Tot i això, quan el nitrogen es troba aïllat és quan es comporta amb propietats úniques que el converteixen en el gas perfecte per fer-se servir als pneumàtics. La mida molecular és més gran que la d’altres gasos, per lo que gràcies a això qualsevol fuita que pugui experimentar el pneumàtic es realitza fins a 4 vegades més lenta que amb aire convencional.

Motius per inflar amb nitrogen els pneumàtics a la teva propera visita al taller.

A Rodi Motor Services ens preocupem per oferir-te el millor manteniment per als teus pneumàtics, per això l’inflat amb nitrogen és un servei que recomanen tots els nostres mecànics especialistes. Els motius són diversos i realment hi han raons de pes:

  • Ajuden a mantenir els pneumàtics en perfecte estat més temps, allargant la seva durada. Fent servir nitrogen als pneumàtics, la pressió dins de les rodes és més estable, la qual cosa prolonga la seva durada fins a un 20%.
  • Incrementen l’adherència del cotxe amb l’asfalt. El pneumàtic es comporta de forma més eficient en tots els aspectes reduint la deformació del pneumàtic davant dels diferents canvis de pressió. Això es fa notar a les frenades que són òptimes i millor suportades pel pneumàtic.
  • Redueix el risc de patir una rebentada. El nitrogen és un gas més tolerant als canvis de temperatura, això propicia que quan les temperatures són elevades, la pressió de les rodes no s’incrementi tant com passaria amb l’aire convencional. Aquest fenomen redueix el risc de patir rebentades inesperades.
  • Milloren el maneig del cotxe. L’estabilitat del vehicle als revolts serà l’adequada i la pressió transmesa a la resta de components, com amortidors i direcció, també es veurà millorada.
  • Adaptable a tota mena de pneumàtics. No importa el model, marca, ample diàmetre o mida dels pneumàtics, el nitrogen s’hi s’adapta a totes les situacions. En tota mena de pneumàtics resultarà la millor opció.
  • Optimitza el consum del cotxe fent-lo més sostenible. Afavoreix l’estalvi de combustible i, com a resultat, és més respectuós amb el medi ambient minimitzant les emissions de CO2.
  • És usat per empreses i grans equips professionals. Les companyies aèries inflen els pneumàtics dels seus avions amb aquest gas i, fins i tot, els equips de Formula 1 l’usen als pneumàtics dels cotxes de competició.   

Rodi Motor Services, especialistes en el millor manteniment per als teus pneumàtics.

Utilitzar nitrogen en lloc d’aire a l’inflat del pneumàtics és una pràctica cada cop més estesa entre milers de conductors. A Rodi Motor Services disposem d’aquest servei a tots els nostres tallers.

Vols comprar pneumàtics pel teu cotxe al millor preu? A Rodi som experts en pneumàtics. Disposem de les millors marques del mercat al millor preu per a compra online. Fes clic a l’enllaç i descobreix totes les ofertes que tenim a la teva disposició.