La Cura del teu Cotxe abans de les Vacances d’Estiu

L’inici de les vacances d’estiu de moltes persones provoca que es registrin any rere any r√®cords de despla√ßaments de vehicles. Des de petits trajectes a la platja fins a despla√ßaments llargs i fins i tot viatges per tota la geografia‚Ķ En qualsevol d’aquestes situacions, hi ha una s√®rie de consideracions que hauries de tenir molt en compte perqu√® el teu viatge no acabi en una avaria o alguna cosa pitjor.

Avui Rodi et porta diversos consells per al manteniment del teu cotxe aquestes vacances d’estiu.

Abans de tot, la posada a punt del cotxe!

Abans d’emprendre una nova aventura durant l’estiu, √©s imprescindible revisar l’estat del vehicle per evitar quedar-nos tirats a mig cam√≠. Tens problemes amb el teu cotxe? Vols que li fem una r√†pida posada a punt per a la teva tranquil¬∑litat? A Rodi som especialistes en manteniment de cotxes. Reserva cita al teu taller m√©s proper per rebre el millor servei al millor preu.

Compte amb l’Aire Condicionat

Fa calor i el que ning√ļ desitja √©s viatjar dins d’un cotxe sense aire condicionat. Per tant, √©s important que t’asseguris, abans de viatjar, que el sistema de climatitzaci√≥ funciona adequadament.

Segurament, quan entris al vehicle despr√©s d’haver passat unes hores sota el sol de l’estiu, connectar√†s al m√†xim l’aire condicionat. No hi ha res de dolent en aix√≤ si has realitzat abans un manteniment adequat: comprovaci√≥ de fuites, rec√†rrega de gas de l’aire condicionat i test del compressor.

Et recomanem airejar una mica el cotxe mentre l’aire condicionat comen√ßa a refrescar l’interior. √Čs una manera d’ajudar al sistema de climatitzaci√≥ per no generar un sobreesfor√ß.

aire condicionat del cotxe

El bon estat dels pneumàtics

Els pneum√†tics s√≥n una part imprescindible de la revisi√≥ abans de comen√ßar les vacances d’estiu, ja que s√≥n l’√ļnic element en contacte directe amb l’asfalt. Uns pneum√†tics en mal estat poden provocar grans problemes amb una conducci√≥ deficient o una rebentada que posi en perill la seguretat dels viatgers. Visita el teu taller Rodi m√©s proper i els nostres especialistes revisaran l’estat dels pneum√†tics per estalviar-te preocupacions. Si vols saber m√©s sobre el manteniment dels pneum√†tics, fes clic al seg√ľent enlla√ß: 10 Consells per al Manteniment dels Pneum√†tics del teu Cotxe.

L’estat de la bateria del cotxe

Tens present l’estat de la bateria del teu cotxe? Una de les avaries m√©s freq√ľents a l’estiu √©s causa de l’estat de la bateria i, sense un manteniment preventiu, pots acabar esperant la grua. Entre les causes m√©s comunes d’avaria de la bateria a l’estiu es troben l’exposici√≥ del cotxe a altes temperatures o la falta de rec√†rrega. Vols saber-ne m√©s? Consulta l’article seg√ľent: Evitar Avaries de la Bateria del Cotxe durant l‚ÄôEstiu.

home utilitzant les pinces del cotxe per la bateria

Accessoris de transport pel cotxe a l’estiu

Els accessoris de transport s√≥n essencials perqu√® puguis portar tot el que necessites de vacances de manera segura. A Rodi, som especialistes en accessoris de transport, aix√≠ que aquest estiu gaudeix com mai portant maletes, bicicletes o taules de surf. Tant si necessites una bola de ganxo com barres de sostre, el portabicicletes o un portaequipatges, a Rodi t’assessorem sobre les millors opcions d’accessoris de transport perqu√® puguis viatjar amb comoditat i seguretat. Prepara’t per gaudir dels teus viatges al m√†xim!

Viatjar en un cotxe amb la c√†rrega distribu√Įda incorrectament

Ja fa temps et vam explicar com distribuir les c√†rregues del cotxe de forma adequada. Has de tenir en compte que viatjar amb exc√©s de pes afecta el sistema de suspensi√≥ i pot ocasionar problemes als amortidors posteriors. La c√†rrega √©s capa√ß de causar canvis en l’estabilitat del cotxe tant en corbes com en la dist√†ncia de frenada. Per tant, tingues-la ben en compte en el moment de realitzar els teus trajectes a l’estiu.

cotxe maleter maleta viatge estiu

Fer un viatge molt llarg d’una sola tirada

Fer un viatge molt llarg pot arribar a ser perjudicial tant per a tu com per al teu vehicle. √Čs per aquesta ra√≥ que els experts recomanen parar cada 2 hores.

Com a conductor has de descansar, estirar les cames i hidratar-te. De la mateixa manera, al cotxe tamb√© li conv√© aturar un moment la marxa. Aix√≤ evitar√† problemes en components com el term√≤stat o la bomba d’aigua que poden ocasionar sobreescalfaments indesitjats al vehicle. Vols saber m√©s sobre com afrontar un viatge llarg en cotxe? Consulta els consells Rodi que t’oferim aqu√≠!

Rentar el cotxe despr√©s d’anar a la platja

La sorra i la sal de la platja s√≥n capa√ßos d’erosionar la pintura d’un cotxe. Les persones que viuen en zones costaneres coneixen b√© aquest fenomen. La pres√®ncia de sals, humitat i una major quantitat de pols a l’aire, provoca una oxidaci√≥ accelerada de molts components i desgasta la carrosseria.

Aquesta √©s la ra√≥ per la qual no costa res rentar el cotxe si l’has aparcat a prop de la platja durant un temps prolongat o si hi acudeixes amb freq√ľ√®ncia durant els mesos d’estiu.

cotxe maleter platja surf

A gaudir de l’estiu amb Rodi Motor Services!

Ara ja coneixes tots els detalls sobre la cura del cotxe abans de l’inici de les vacances d’estiu. Gaudeix de les vacances com et mereixes, lliure de preocupacions. Acudeix al taller Rodi m√©s proper i a gaudir!