La cura del teu Cotxe a l’Estiu

Aquests dies, moltes persones recorren al seu vehicle per anar-se’n de vacances. Des de petits trajectes a la platja fins a llargs desplaçaments o rutes en cotxe: en qualsevol situació, hem de tenir en compte una sèrie de pràctiques més o menys habituals que podrien suposar un problema o acabar en avaria.

1 – No fer cap parada

Fer un viatge molt llarg pot arribar a ser perjudicial tant per a nosaltres com per al nostre vehicle. No en va es recomana parar cada dues hores: el conductor ha de descansar, estirar les cames o hidratar-se. De la mateixa manera, el nostre cotxe podria presentar problemes en el termòstat o en la bomba d’aigua que poden ocasionar un reescalfament indesitjat del cotxe.

2 – No rentar el cotxe després d’anar a la platja

La sorra i la sal que trobem a la platja pot ocasionar erosió en la pintura del nostre cotxe, així que no costa res rentar-lo si hem aparcat en vehicle a prop de la platja o si hi anem amb freqüència.

3 – Ull amb l’aire condicionat

Fa calor i l’últim que vols és passar-ho també dins del cotxe, per això poses l’aire al màxim. No hi ha cap mal en això, sempre que hagis realitzat un manteniment adequat i no hi hagi pèrdues de gas ni problemes en el compressor. Et recomanem airejar una mica el cotxe mentre l’aire comença a refrescar l’interior del vehicle.

4 – Les càrregues

Ja et parlem de les càrregues en el cotxe aquí. Has de saber que viatjar amb excés de pes afecta el sistema de suspensió i pot ocasionar problemes als amortidors del darrere. A més, també pot provocar una pèrdua d’estabilitat en les corbes o augmentar la distància de frenada.