La cura del teu cotxe abans de l’inici de les vacances d’estiu

L’estiu és una època molt especial. L’inici de les vacances de moltes persones provoca que durant aquestes dates es registrin any rere any rècords en desplaçament d’automòbils. Des de petits trajectes a la platja, desplaçaments llargs i, fins i tot, viatges per tota geografia nacional i també per l’estranger…

A qualsevol d’aquestes situacions, hi ha una sèrie de consideracions que hauries de tenir ben en compte per a què el teu viatge no acabi en una avaria o alguna cosa pitjor. Avui et portem 4 consells per a la cura del teu vehícle aquestes vacances d’estiu.

1 – Fer un viatge molt llarg d’un sol cop.

Fer un viatge molt llarg pot arribar a ser perjudicial tant per a tu com a conductor com per al teu vehicle. És per aquesta raó que els experts recomanen parar cada 2 hores .

Tú com a conductor has descansar, estirar les cames i hidratar-te. De la mateixa manera, el cotxe també li convé aturar una estona la marxa. Això evitarà problemes en components com el termòstat o la bomba d’aigua que poden ocasionar rescalfaments indesitjats durant el trajecte.

2 – No rentar el cotxe després d’anar a la platja

La sorra i la sal de la platja és capaç d’erosionar la pintura d’un cotxe. Les persones que viuen en zones costaneres coneixen bé aquest fenomen. La presència de sals, humitat i una quantitat gran de pols a l’aire, provoca una oxidació accelerada de molts components i danya la carrosseria.

Aquesta és la raó per la qual no costa res rentar el cotxe si ho has aparcat prop de la platja durant un temps prolongat o la visites de forma freqüent durant els mesos d’estiu.

cotxe maleter platja surf

3 – Compte amb l’aire condicionat

Fa calor i l’últim es desitja és viatjar dins d’un cotxe que no té aire condicionat. Per tant, és important que t’asseguris, abans de viatjar, que el sistema de climatització funciona correctament.

Segurament, quan entris al vehicle després d’haver passat unes hores sota l’inclement sol de l’estiu, connectis al màxim l’aire condicionat. No hi ha cap mal en això, si has fet un manteniment adequat: comprovació de fuites, recàrrega de gas de l’aire condicionat i testeig del compressor.

Et recomanem airejar una mica el cotxe mentre l’aire condicionat comença a refrescar l’interior. És una forma d’ajudar a que no sigui el sistema de climatització únicament el que faci tota la feina.

4 – Viatjar amb un cotxe amb la càrrega distribuïda incorrectament.

Fa algun temps t’explicàvem com distribuir les càrregues al cotxe de forma adequada. La clau de tot és viatjar amb el pes correcte. Has de tenir en compte que viatjar amb excés de pes afecta el sistema de suspensió i pot ocasionar problemes als amortidors del darrere. La càrrega és capaç de causar canvis en l’estabilitat del cotxe, tant en corbes com en la distància de frenat. Per tant, tingues ben en compte aquest fet quan realitzis els teus trajectes.

Tens problemes amb el teu automòbil? Vols que li fem una ràpida posada a punt per a la teva tranquil·litat? A Rodi som especialistes en manteniment de cotxes. Reserva cita al teu taller més proper per rebre el millor servei al millor preu.