La Cura del teu Cotxe abans de les Vacances d’Estiu

L’inici de les vacances d’estiu de moltes persones provoca que es registrin any rere any rècords de desplaçaments de vehicles. Des de petits trajectes a la platja fins a desplaçaments llargs i fins i tot viatges per tota la geografia… En qualsevol d’aquestes situacions, hi ha una sèrie de consideracions que hauries de tenir molt en compte perquè el teu viatge no acabi en una avaria o alguna cosa pitjor.

Avui Rodi et porta diversos consells per al manteniment del teu cotxe aquestes vacances d’estiu.

Abans de tot, la posada a punt del cotxe!

Abans d’emprendre una nova aventura durant l’estiu, és imprescindible revisar l’estat del vehicle per evitar quedar-nos tirats a mig camí. Tens problemes amb el teu cotxe? Vols que li fem una ràpida posada a punt per a la teva tranquil·litat? A Rodi som especialistes en manteniment de cotxes. Reserva cita al teu taller més proper per rebre el millor servei al millor preu.

Compte amb l’Aire Condicionat

Fa calor i el que ningú desitja és viatjar dins d’un cotxe sense aire condicionat. Per tant, és important que t’asseguris, abans de viatjar, que el sistema de climatització funciona adequadament.

Segurament, quan entris al vehicle després d’haver passat unes hores sota el sol de l’estiu, connectaràs al màxim l’aire condicionat. No hi ha res de dolent en això si has realitzat abans un manteniment adequat: comprovació de fuites, recàrrega de gas de l’aire condicionat i test del compressor.

Et recomanem airejar una mica el cotxe mentre l’aire condicionat comença a refrescar l’interior. És una manera d’ajudar al sistema de climatització per no generar un sobreesforç.

aire condicionat del cotxe

El bon estat dels pneumàtics

Els pneumàtics són una part imprescindible de la revisió abans de començar les vacances d’estiu, ja que són l’únic element en contacte directe amb l’asfalt. Uns pneumàtics en mal estat poden provocar grans problemes amb una conducció deficient o una rebentada que posi en perill la seguretat dels viatgers. Visita el teu taller Rodi més proper i els nostres especialistes revisaran l’estat dels pneumàtics per estalviar-te preocupacions. Si vols saber més sobre el manteniment dels pneumàtics, fes clic al següent enllaç: 10 Consells per al Manteniment dels Pneumàtics del teu Cotxe.

L’estat de la bateria del cotxe

Tens present l’estat de la bateria del teu cotxe? Una de les avaries més freqüents a l’estiu és causa de l’estat de la bateria i, sense un manteniment preventiu, pots acabar esperant la grua. Entre les causes més comunes d’avaria de la bateria a l’estiu es troben l’exposició del cotxe a altes temperatures o la falta de recàrrega. Vols saber-ne més? Consulta l’article següent: Evitar Avaries de la Bateria del Cotxe durant l’Estiu.

home utilitzant les pinces del cotxe per la bateria

Accessoris de transport pel cotxe a l’estiu

Els accessoris de transport són essencials perquè puguis portar tot el que necessites de vacances de manera segura. A Rodi, som especialistes en accessoris de transport, així que aquest estiu gaudeix com mai portant maletes, bicicletes o taules de surf. Tant si necessites una bola de ganxo com barres de sostre, el portabicicletes o un portaequipatges, a Rodi t’assessorem sobre les millors opcions d’accessoris de transport perquè puguis viatjar amb comoditat i seguretat. Prepara’t per gaudir dels teus viatges al màxim!

Viatjar en un cotxe amb la càrrega distribuïda incorrectament

Ja fa temps et vam explicar com distribuir les càrregues del cotxe de forma adequada. Has de tenir en compte que viatjar amb excés de pes afecta el sistema de suspensió i pot ocasionar problemes als amortidors posteriors. La càrrega és capaç de causar canvis en l’estabilitat del cotxe tant en corbes com en la distància de frenada. Per tant, tingues-la ben en compte en el moment de realitzar els teus trajectes a l’estiu.

cotxe maleter maleta viatge estiu

Fer un viatge molt llarg d’una sola tirada

Fer un viatge molt llarg pot arribar a ser perjudicial tant per a tu com per al teu vehicle. És per aquesta raó que els experts recomanen parar cada 2 hores.

Com a conductor has de descansar, estirar les cames i hidratar-te. De la mateixa manera, al cotxe també li convé aturar un moment la marxa. Això evitarà problemes en components com el termòstat o la bomba d’aigua que poden ocasionar sobreescalfaments indesitjats al vehicle. Vols saber més sobre com afrontar un viatge llarg en cotxe? Consulta els consells Rodi que t’oferim aquí!

Rentar el cotxe després d’anar a la platja

La sorra i la sal de la platja són capaços d’erosionar la pintura d’un cotxe. Les persones que viuen en zones costaneres coneixen bé aquest fenomen. La presència de sals, humitat i una major quantitat de pols a l’aire, provoca una oxidació accelerada de molts components i desgasta la carrosseria.

Aquesta és la raó per la qual no costa res rentar el cotxe si l’has aparcat a prop de la platja durant un temps prolongat o si hi acudeixes amb freqüència durant els mesos d’estiu.

cotxe maleter platja surf

A gaudir de l’estiu amb Rodi Motor Services!

Ara ja coneixes tots els detalls sobre la cura del cotxe abans de l’inici de les vacances d’estiu. Gaudeix de les vacances com et mereixes, lliure de preocupacions. Acudeix al taller Rodi més proper i a gaudir!